Arjuna Schiks wint Jungle By Night remix contest

Runners up: Bitebits, Philou Louzolo, en The Sundance Kid

Redactie 3voor12 ,

Enkele weken geleden riep Jungle By Night bij Dansen met Delsing een prijsvraag uit. De vier beste remixen van Attila worden uitgebracht op een EP door Rush Hour, de winnaar kreeg kaarten voor Pitch en een mooi vinyl pakket. Wel nu, die winnaar is bekend. De Amsterdamse producer Arjuna Schiks werd gekozen als beste van alle inzendingen, Bitebits, Philou Louzolo, en The Sundance Kid maken de aanstaande remix-ep af. Afgelopen zaterdag lichtte trompettist Bo Floor de keuzes toe.

De Amsterdamse producer Arjuna Schiks bleek vrijwel unaniem de winnaar. Hij draait dan ook al wel even mee. In de DJ-wereld is hij al lang geen onbekende meer en het grote publiek kent hem wellicht al zonder het zelf door te hebben. Samen met Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig vormde hij het duo AKA The Junkies, verantwoordelijk voor de hit Konijntje.  “In eerste instantie schrokken we een beetje van zijn remix, hij is nogal lang, dus we dachten dat hij saai zou zijn,” vertelt Floor in de uitzending. “Maar zijn house-versie zit vol met kleine dingetjes die constant veranderen, waardoor je als luisteraar scherpt blijft. Ook het tussenstuk dat hij zelf bedacht heeft is echt goed. Een banger, die met kop en schouders boven de rest uit stak.” Ook Tomas Delsing en de mensen van Rush Hour hadden de track hoog op hun lijstje staan, dus de keuze was snel gemaakt.

Ook de andere tracks die op de EP zullen verschijnen weten Attila totaal anders te laten klinken. “Daar waren we ook naar opzoek. Bitebits maakt met zijn Elephant edit er een psychedelisch hiphop nummer van, zijn remix staat het verst van onze versie af. Philou Louzolo heeft er echt zijn eigen nummer van gemaakt, door zelf een basloopje in te spelen en een andere gitaar toe te voegen. Heel vet.” De laatste track die de EP heeft gehaald is een remix door Sundance Kid, die er een klassieke reggae versie van gemaakt heeft. Laidback, met halftime. Heel vet." Door de tientallen remixen raakte de trompettist zelf ook enthousiast. "Geheimpje, ik ben zelf ook beetje gaan knutselen met onze sporen. Maar ik heb mijn versie natuurlijk niet ingestuurd."

De EP met de vier winnende remixen komt in oktober uit op Rush Hour.