Nieuw op 3voor12 Radio: Ásgeir en The Kooks

Triggerfinger met Perfect Match 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Roosmarijn is weer terug uit Texas, waar ze SXSW bezocht, en brengt haar ontdekkingen mee. Verder twee nieuwe singles op de 3voor12 Radio Playlist; van de IJslandse singer-songwriter Ásgeir en de Britse indieband the Kooks. De Belgische rockband Triggerfinger scoort de 3voor12 Single van de Week met Perfect Match.
Donderdag speelt de Nederlandse dancewizzard Falco Benz live in de studio. Deze week gaan er kaarten voor SOHN in de Melkweg, Midlake in Tivoli en het Indian Summer Festival de studiodeuren uit!

De 3voor12 Single van de week:

Triggerfinger - Perfect Match (Excelsior)
Ditmaal blijven de beroemde koffiekopjes van I Follow Rivers bij 3FM in de kast staan, die  zouden namelijk sneuvelen. Het Antwerpse rocktrio Triggerfinger komt eind maart met haar nieuwe album By Absence Of The Sun. Dit is de eerste rockende voorbode hiervan. Deze lente rocken de Belgen het hele clubcircuit weer plat.

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Ásgeir - Torrent (Konkurrent)
Deze IJslandse singer-songwriter lijkt ook in Nederland een blijvertje te zijn. Op Eurosonic was men unaniem lovend over zijn optredens en volgende maand keert hij terug tijdens het Rotterdamse festival Motel Mozaique. Dit is na King And Cross de tweede single van zijn Engelstalige debuut In The Silence, dat in de gespecialiseerde platenwinkels goed verkoopt.

The Kooks - Down (Universal)
Kennen we deze hofleveranciers van prettige folky gitaarliedjes als Naive, She Moves In Het Own Way en Ooh La nog? Na een wat minder geslaagde poging op hun vorige album Junk Of The Heart om synthesizers aan hun sound toe te voegen, verrassen The Kooks nu toch weer met deze r'n'b-track! De band uit het Britse Brighton komt later dit jaar met een nieuw album.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio:

Breton - Envy (Bertus, 5e week)
Temples - Mesmerise (PIAS, 5e week)
Bells Of Youth - She Said/He Said (eigen beheer, 5e week)
Jungle - Busy Earnin' (V2, 4e week)
Chet Faker - Talk Is Cheap (PIAS, 3e week)
Damien Jurado - Silver Timothy (Konkurrent, 2e week)
TWRK - BADINGA! (Cornerstone, 2e week)
Royal Blood - Little Monster (Warner, 2e week)

3voor12 Single van de Week

Triggerfinger - Perfect Match (Excelsior)

3voor12 Album van de Week

The War On Drugs - Lost In The Dream (Konkurrent)

3voor12 Radio, met Roosmarijn Reijmer, is elke maandag tot en met donderdag tussen 22 en 01 uur op 3FM.