Nieuw op 3voor12 Radio: Damien Jurado, TWRK en Royal Blood Nieuw op 3voor12 Radio: Damien Jurado, TWRK en Royal Blood

Chet Faker 3voor12 Single van de Week met Talk Is Cheap

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Damien Jurado, TWRK en Royal Blood

Chet Faker 3voor12 Single van de Week met Talk Is Cheap

Menno Visser ,

Een drietal nieuwe singles deze week van de Amerikaanse singer-songwriter Damien Jurado, de Britse rockband Royal Blood en de Amerikaanse danceproducer TWRK. De Australische singer-songwriter Chet Faker gaat er vandoor met de Single van de Week met Talk Is Cheap.
Deze week doet Roosmarijn verslag van South By Southwest en neemt Michiel Veenstra de honneurs in Hilversum waar. In de prijzenpot de hele week kaarten voor Pinkpop en verder onder meer kaarten voor Azaelia Banks en Blood Red Shoes.

De 3voor12 Single van de Week

Chet Faker - Talk Is Cheap (PIAS)
Niet te verwarren met de Amerikaanse jazztrompettist Chet Baker. In zijn thuisland Australië heeft deze singer-songwriter uit Melbourne al de nodige awards gewonnen, maar met zijn cover van Blackstreet's No Diggety zette hij zichzelf definitief op de kaart. Tel daarbij op zijn succesvolle samenwerking met danceartiest Flume op Drop The Game en je snapt meteen waarom zovelen uitkijken naar zijn debuutalbum Built On Glass, dat half april uitkomt.

Deze week nieuw op de 3voor12 Radio playlist

Damien Jurado - Silver Timothy (Konkurrent)
Alweer aan zijn elfde album, deze singer-songwriter uit het Amerikaanse Seattle. Maar dat laatste album Brothers And Sisters Of The Eternal Son is na twintig jaar in de underground wel zijn doorbraak, het krijgt overal uitstekende kritieken en haalt internationaal de albumlijsten. Jurado maakt folksongs die hij een diepere productielaag geeft met bandopnames.

TWRK - BADINGA! (unsigned)

Skrillex is fan van deze New Yorkse producer, het is een van de hoogtepunten uit zijn dj-set. TWRK maakt zogenaamde trap-muziek, zeg maar vertraagde dubstep. Opvallend is ook hier weer de terugkeer van de saxofoon in de muziek.

Royal Blood - Little Monster (Warner)
Een van de doorbraken op Eurosonic was deze rockband uit Brighton. Ze zijn maar met z'n tweetjes, maar ze kunnen rocken voor een hele band. Na Out Of The Black is dit hun tweede single, ze zijn een van de headliners op het komende London Calling festival.

Verder nog op de playlist van 3voor12 Radio

Breton - Envy (Bertus, 4e week)
Temples - Mesmerise (PIAS, 4e week)
Bells Of Youth - She Said/He Said (eigen beheer, 4e week)
Jungle - Busy Earnin' (V2, 3e week)
Twin Forks - Cross My Mind Dine (Alone, 3e week)
Triggerfinger - Perfect Match (Excelsior, 2e week)
Town Of Saints - Stand Up (Snowstar, 2e week)

3voor12 Album van de Week

Thomas Azier - Hylas (Universal)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM, deze week met Michiel Veenstra.
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12