SKIP&DIE naar Glastonbury met anti-homohaat-video SKIP&DIE naar Glastonbury met anti-homohaat-video

Nederlands electro-cumbia-hiphop-kwartet brengt clip uit voor LGBTQ-community

, Timo Pisart

SKIP&DIE naar Glastonbury met anti-homohaat-video

Nederlands electro-cumbia-hiphop-kwartet brengt clip uit voor LGBTQ-community

Timo Pisart ,

Aanstaande donderdag staat Neerlands trots SKIP&DIE op het gigantische Glastonbury-festival. Voordat het zo ver is, brengen ze een bijzondere nieuwe videoclip uit (hieronder te zien) voor alle 'señoritas': ladies, ladyboys, drag queens, transgenders, homoseksuelen en ga zo maar door. Zangeres Cata.Pirata vertelde er gisteren over in 3voor12 Radio en pakt haar laarzen vast in voor Glastonbury.

Señorita, de nieuwe single van SKIP&DIE, is opgedragen aan het LBGTQ-publiek van over de hele wereld, in tijden van groeiende intolerantie. Het is een ode aan de mensen die worstelen onder onderdrukkende wetten, sociale druk en geweld. Het idee voor de clip kwam in Rusland tot stand, zo vertelde Cata.Pirata in de uitzending. "We speelden daar, terwijl er heel veel commotie was rondom de anti-homowet. Heel veel andere artiesten zeiden: je moet dat land boycotten en er niet naartoe, wij dachten juist: "Niet iedereen in Rusland denkt zo, wij willen de mensen daar steunen die wél openminded zijn. Deze videoclip is voor iedereen ter wereld die tolerantie wil en dat toelaat."

Ondertussen speelt de act morgen op het gigantische Glastonbury, met Caro Emerald als enige andere Nederlandse act op het affiche. De tassen al gepakt? "Nou, ik leef nogal van moment tot moment, anders zijn er té veel spannende dingen en dat kan mijn lijf niet aan." Kortom: de regenlaarzen moeten nog worden uitgezocht, adviseert Michiel Veenstra. Glastonbury ligt immers in een dal, en met een klein beetje regen verandert het al in een modderparadijs.

Op dit moment zit SKIP&DIE nog in de studio, voor een tweede album dat begin 2015 moet uitkomen. "We hebben al héél veel opgenomen in het jaar dat we tourden, nu zijn we al die ideetjes bij elkaar aan het plukken en nieuwe liedjes aan het maken. We zijn nu in gesprek hoe we het gaan aanpakken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12