Nieuw op 3voor12 Radio: Alt-J, Hozier, The Real Youth en X Ambassadors Nieuw op 3voor12 Radio: Alt-J, Hozier, The Real Youth en X Ambassadors

Alt-J met Hunger Of The Pine 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: Alt-J, Hozier, The Real Youth en X Ambassadors

Alt-J met Hunger Of The Pine 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

De vier nieuwe tracks bij 3voor12 Radio deze week komen van de Amerikaanse rockband X Ambassadors samen met de Amerikaanse rapper Jay-Z en de Britse zanger Jamie N Commons, de Ierse indieband Hozier, de Nederlandse synthpopband The Real Youth en de Britse artrockband Alt-J. Die laatste heeft de 3voor12 Single van de Week deze week met Hunger Of The Pine. Dinsdag hebben we de Limburgse retrorockers DeWolff live in de studio en woensdag de Amsterdamse indieband Bird On The Wire. Qua prijzen sturen we je onder meer naar Beck in de HMH, Madness in TivoliVredenburg en Sleigh Bells in de Tolhuistuin.

De 3voor12 Single van de Week: Alt-J - Hunger Of The Pine (PIAS)
Een sample van niemand minder dan Miley Cyrus bij de artrockband Alt-J?  Jawel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het eerste teken van leven na het vertrek van hun bassist Gwil Sainsbury is deze single, een voorloper van het in september te verschijnen tweede album This Is All Yours. Hun veel onderscheiden debuutalbum An Awesome Wave zou je kunnen kennen van de singles Matilda, Tessellate en Breezeblocks.

Verder nieuw op de 3voor12 Radio playlist:
Hozier - Take Me To Church (Universal)
Eigenlijk heet deze Ierse singer-songwriter Andrew Hozier-Byrne, maar als hij zijn band meeneemt mogen we Hozier zeggen. In januari op het Eurosonic Festival was de buzz al groot met net een Ierse nummer 1 hit op zak met dit nummer. Inmiddels zijn er twee EP's uit, en het debuutalbum staat voor later dit jaar op stapel. Eerst speelt de band komend weekend nog op Down The Rabbit Hole.

X Ambassadors & Jamie N Commons feat. Jay-Z - Jungle (Universal)
Samen sta je sterk, moeten ze gedacht hebben. Rockband X Ambassadors uit de Amerikaanse staat New York maakte een liedje met de Britse jonge blueszanger Jamie N Commons. Dat is een nummer dat je tijdens het WK in de pauzes veel hoort tijdens een koptelefoon reclame. En de Amerikaan Jay-Z rapt op de remix versie ook nog mee.

The Real Youth - Running Along (eigen beheer)
Rennend uit Limburg kwam synthpopband The Real Youth deze tweede single aanbieden. Vanwege de titel, snap je? Het is de opvolger van hun debuutsingle We Are, die ook overdag op 3FM gedraaid werd. De ambitieuze band is een van de twaalf talenten van 3voor12 voor 2014. Met minder dan een platencontract in Amerika nemen ze geen genoegen...

Ook nog op de 3voor12 Radio playlist:
Para One - You Too (Spinnin',  4e week)
Jungle - Time (V2, 3e week)
Caribou - Can't Do Without You (Konkurrent, 3e week)
Reverse feat. Idaly & Willem - Portemonnee (Topnotch, 3e week)
K.I.T. - Jackhammer (Eigen Beheer, 2e week)
The Acid - Fame (PIAS, 2e week)
Arcade Fire - We Exist (Universal, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Typhoon - Lobi Da Basi (TopNotch)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM, deze week met Michiel Veenstra, want Roosmarijn Reijmer is op vakantie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12