Vacature: redacteur/producer VPRO 3voor12 Radio Vacature: redacteur/producer VPRO 3voor12 Radio

3voor12 zoekt nieuwe redacteur/producer voor avondprogramma op 3FM

, Redactie 3voor12

Vacature: redacteur/producer VPRO 3voor12 Radio

3voor12 zoekt nieuwe redacteur/producer voor avondprogramma op 3FM

Redactie 3voor12 ,

3voor12 is op zoek naar een nieuwe redacteur/producer om het team van 3voor12 Radio te komen versterken. Samen met Roosmarijn Reijmer zit je iedere maandag t/m donderdag van 22:00 tot 01:00 uur in de 3FM-studio voor het belangrijkste radioprogramma van de VPRO op 3FM. Bekijk hieronder de gehele vacature.

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden rond geschiedenis, onderzoeksjournalistiek, buitenland, jeugd, wetenschap, kunst en cultuur, drama en documentaire De VPRO speelt in op de verwachtingen en behoeften van haar publiek en wil maatschappelijke en persoonlijke impact realiseren, De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners.

3voor12 Radio is het belangrijkste radioprogramma van de VPRO op 3FM. Het wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 1.00 uur. Het programma is nauw verbonden met de website 3voor12, het alternatieve popplatform van de VPRO. 3voor12 Radio staat voor nieuwe en vernieuwende popmuziek en is voor de luisteraar een gids in het uitgebreide aanbod. Er is veel aandacht voor live muziek en actuele journalistiek. Het programma wordt gepresenteerd door Roosmarijn Reijmer.

De VPRO zoekt voor 3voor12 Radio een:
Redacteur/Producer 3voor12 Radio M/V
(25,2 uur per week)
De werkzaamheden zullen voor het overgrote deel plaatsvinden in de avond, in elk geval van maandag tot en met donderdag van 21.00 tot 01.00 uur in de 3FM Studio in Hilversum.

Wie zijn we?
De redactie van 3voor12Radio bestaat uit een eindredacteur, een muzieksamensteller, een presentator, een livemuziek coördinator/redacteur en een redacteur/producer. De radioredactie werkt nauw samen met de internetredactie en de tv-redactie van 3voor12.

Wat ga je doen?
Je produceert dagelijks van maandag tot en met donderdag het programma 3voor12 Radio. Dat houdt in:
- Je bereidt het programma inhoudelijk en productioneel voor, op basis van de input van de redactie;
- Je houdt je hierbij vooral bezig met het werk in de studio, waar je de rechterhand bent van de dj;
- Je produceert items en onderwerpen, ontvangt gasten;
- In het programma is veel ruimte voor interactiviteit en reacties van het publiek. Je bent daarbij de eerste contactpersoon voor het publiek en je filtert de reacties voor de dj;
- Je verricht de administratie van de playlist, de Buma en de prijsvragen;
- Enkele keren per jaar ben je verantwoordelijk voor het productioneel voorbereiden en begeleiden van live- uitzendingen op locatie.

Wie zoeken we?
Een redacteur/producer die affiniteit heeft met de VPRO, 3FM en het alternatieve popplatform 3voor12. Iemand met een sterk ontwikkeld gevoel voor hoe het werkt om mooie radio te maken. Een teamplayer die goed kan samenwerken met de redactie en de dj.
Je hebt aantoonbare ervaring met radio maken en kennis van alternatieve popmuziek. Daarnaast heb je een goed oog voor kwaliteitsjournalistiek en voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in brede zin. Je slaagt er goed in jouw kennis en enthousiasme over te brengen op de luisteraar via de radio, internet en social media. Je bent in staat om in de studio de juiste omstandigheden te creëren voor de dj om een zo optimaal mogelijk programma te kunnen maken.

Wat bieden we?
In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de intentie tot verlenging. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse F en het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.131,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Reageren?
Schriftelijke reacties dienen uiterlijk 23 februari bij ons binnen te zijn en kunnen worden gemaild naar vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer 1401. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Willem van Zeeland, Eindredacteur 3voor12 via w.van.zeeland@vpro.nl.

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12