Nieuw op 3voor12 Radio: SOHN, Breton, Temples, Gorgon City en Bells Of Youth Nieuw op 3voor12 Radio: SOHN, Breton, Temples, Gorgon City en Bells Of Youth

SOHN met Artifice 3voor12 Single van de Week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12 Radio: SOHN, Breton, Temples, Gorgon City en Bells Of Youth

SOHN met Artifice 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Veel nieuw werk op de 3voor12 Radio playlist na de Zeroes Request week met vijf nieuwe singles: tracks van de Brits/Oostenrijkse producer SOHN, de Britse indieband Breton, de Nederlandse folkband Bells Of Youth, de Britse psychedelische band Temples en de Britse danceproducers Gorgon City.
Het wordt een gezellig drukke week in de studio: dinsdag komt Eefje de Visser co-hosten, woensdag spelen Skinto en Noizboiz live en donderdag staat Moss op de speelplaats. Deze weken onder meer kaarten voor het festival Motel Mozaïque en voor 3voor12 Presenteert Blaudzun 5 april in Paradiso.

SOHN - Artifice (V2)
Met zijn trage track The Wheel had SOHN vorig jaar een enorme undergroundhit. Dit bracht de Brits/Oostenrijkse producer naar festivals als Pitch en Lowlands. Ook produceerde en remixte hij voor acts als Disclosure, Haim en BANKS. Begin april komt eindelijk zijn langverwachte debuutalbum met daarop deze meer uptempo single.

Verder nieuw op de 3voor12 Radio playlist

Breton - Envy (Bertus)
Niet uit Frankrijk, maar uit Londen komt deze indiepopband. Vernoemd naar de surrealistische schrijver Andre Breton is het eigenlijk meer een multimediaal collectief. Twee jaar terug kregen ze airplay dankzij de track Edward The Confessor. Nu zijn ze terug met hun tweede album War Room Stories.

Temples - Mesmerise (PIAS)
Als Noel Gallagher (ex-Oasis) klaagt dat jouw psychedelische band te weinig airplay krijgt op de Britse radio, dan heb je meteen de aandacht. Met Shelter Songt trokken de Britten vam Temples vorig jaar al de aandacht. Hun debuutalbum Sun Structures kwam in de Britse album top 10 binnen. Mesmerise is de jongste single van dat album. Temples komt ook weer in Nederland spelen.

Bells Of Youth - She Said/He Said (eigen beheer)
De wereld is in te delen in Spinvis-meisjes en Blaudzun-meisjes. Bells Of Youth hoort bij de laatste categorie. De band bestaat uit vijf langharige meisjes uit de buurt van Tilburg, die folkpop maken. Ze zaten in de studio met Blaudzun-producer Martijn Groeneveld en live boekten ze al succes op de Popronde. Dit is hun eerste single van het in maart uit te komen debuutalbum BOY.

Gorgon City feat. MNEK - Ready For Your Love (Universal)
De deephouse scene wordt steeds meer een livegebeuren. Een van de Londonse acts die druk bezig zijn dit ook live waar te maken is Gorgon City. Het voorprogramma van  Rudimental staat al op het cv. Vorig jaar had de single Real al het nodige succes op de dansvloer en nu volgt ook Europees radiosucces met deze tweede single.
 

Ook nog op de 3voor12 playlist:

Afterpartees - First/Last (Kogar, 5e week)
De Sluwe Vos - O.G. Anthem (Juno, 5e week)
Bombay Bicycle Club - Luna (Caroline, 4e week)
Traumahelikopter - Alone (Excelsior, 2e week)
Ronnie Flex ft. Mr. Polska - Zusje (TopNotch, 2e week)
Coely - My Tomorrow (Beatville, 2e week)
3voor12 Album van de week
Moss - We Both Know The Rest Is Noise (Excelsior)

3voor12 Radio met Roosmarijn Reijmer is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12