#SXSW14 Interactive: Wearable devices zijn de must haves voor 2014 #SXSW14 Interactive: Wearable devices zijn de must haves voor 2014

Een rondje op de Interactive beurs voor de nieuwste gadgets

, Atze de Vrieze

#SXSW14 Interactive: Wearable devices zijn de must haves voor 2014

Een rondje op de Interactive beurs voor de nieuwste gadgets

Atze de Vrieze ,

Meer dan dertigduizend technische specialisten uit meer dan vijftig landen komen ieder jaar naar South By South West Interactive. En voor alle dertigduizend draait het om de het vinden of aan de man brengen van de nieuwste killer-app of apparaat. 2014 is het jaar van de privacy (zie ook artikel hier) en de wearable devices. Dat zijn apparaten of apps die je leven gemakkelijker zouden moeten kunnen maken. 3voor12 maakte een rondje over de beurs om de nieuwste releases te spotten.

Google Glass

Natuurlijk, de gadget der gadgets: de Google Glass van Ron van Der Sterren van VideoDoc. Hij regelde het apparaat via een Amerikaans vriend, want in Europa zijn ze nog niet te krijgen. Van der Sterren vindt het vooralsnog geen makkelijk apparaat om mee te werken. Hoofdknikjes, schuiven langs je hoofd en tikken net naast je oor, het Google Glass vereist een heel arsenaal aan nieuwe bewegingen. Grote voordeel is volgens Van Der Sterren het gebruiksgemak: "Je doet van alles op je telefoon, maar er zijn dingen die ik met deze bril makkelijk kan doen zonder mijn telefoon uit mijn zak te hoeven halen. Met deze Google Glass kan ik door met mijn ogen te knipperen een foto maken. Je kunt je afvragen of dat nou zo nodig is, maar het is een stuk makkelijker dan je telefoon uit je zak halen. En zo zijn er heel veel dingen die je met een wearable device als een Google Glass eenvoudig kunt uitvoeren."

Fitbit

Dit is fitbit, een electronische stappenteller. Het apparaatje meet per dag je gemaakte stappen, kilometers, aantallen trappen die je hebt gelopen, calorieen en zelfs je slaap. Via wifi en bluetooth kun je synchen met een online archief. Door vervolgens ook nog in te vullen wat je iedere dag eet en drinkt, krijg je een goed overzicht over wat er iedere dag "in" en "uit" je lichaam gaat.

De ring

Met je vinger een korte zwiep omhoog is een televisie kanaal hoger en je smsjes kun je voortaan schrijven zoals een dirrigent met zn stokje zwaait. Het enige wat je ervoor nodig hebt is "The Ring". Vooral dat smsjes schrijven in de lucht ziet er natuurlijk best indrukwekkend uit. De ring is nog niet in productie, het is een zogenaamd kickstarterproject waar je nog aan kunt bijdragen.

De zool

De grootste vraag voor de festival bezoeker anno 2014: hoe zorg ik dat ik bereikbaar kan blijven? Mobiele telefoons zijn binnen een dag leeg en oplaadpunten zijn schaars. De studenten van de Carnegie Mellon University hebben een schoenzool uitgevonden die tevens oplader is. Inpluggen en lopen maar. Productie van de schoenzolen is nu bezig, je kunt ze kopen vanaf de herfst.

Platenspeler extraordinary

Een platenspeler die "makes what it plays". Letterlijk. Dit apparaat brandt vinyl en speelt het gelijk af. Op de vraag aan de vertegenwoordiger bij de stand waarom iedereen dit zou moeten willen hebben, antwoordde hij: "because it's crazy?".

Ghostery

Dit is ghostery, die verrekte veel gelijkenis vertoont met het spookje uit pacman.
Ghostery is een privacytool die belooft namens jou veel te weten te komen over bedrijven die proberen veel over jou te weten te komen. Oftewel: bespied de spion. Deze opgevoerde ad-blockservice heeft al meer dan 20 miljoen gebruikers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12