Erlend Øye, Wild Beasts, Temples e.a. op 3voor12 podium Motel Mozaique

Gratis sessiepodium vrijdag op Kop van Zuid en zaterdag op vertrouwde festivalplein

Redactie 3voor12 ,

Net als voorgaande jaren heeft 3voor12 weer een eigen podium met sessies tijdens kunstenfestival Motel Mozaique. Gratis te bezoeken en dus niet alleen voor festivalbezoekers. Het programma is inmiddels rond.Vrijdag kun je in het Nhow Hotel Wild Beasts, Temples, Quilt en Ásgeir zien en op zaterdag in de tent op het Schouwburgplein komen George Ezra, Moss, Thumpers, Matthew & The Atlas en Erlend Øye langs.

 
Vrijdag 4 april @ Nhow Rotterdam op de 7e verdieping:
15.00 Eagulls
16.00 Wild Beasts
17.00 Quilt
18.00 Temples
19.00 Gentlemen ipv Asgeir
 
Zaterdag 5 april @  Kathedraal op Schouwburgplein:
11.00 Erlend Øye
12.00 Matthew & The Atlas
13.00 George Ezra
14.00 Thumpers 
15.00 Moss
 

Vrijdag 4 april - Nhow Hotel

Het Nhow is dit jaar voor het eerst gastheer van de 3voor12 sessies. Niet verwonderlijk, want De Rotterdam, het iconische gebouw van Rem Koolhaas waarin het hotel gevestigd is, is amper een half jaar opgeleverd. Een mooie kans om het gebouw aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid van binnen te zien. De sessies vinden plaats op de zevende verdieping.

Vrijdag om 15.00 uur beginnen de sessies met het Britse Eagulls. We tipten ze al eerder in onze Checklist. Verwacht stevige postpunk in de geest van Joy Division, en soms zelfs een beetje The Cure.

Om 16.00 uur komt Wild Beasts langs met hun broeierige artpop. De band heeft intussen de gitaren voorzichtig ingeruild voor synthesizers, maar de sfeer is onveranderd. Op Eurosonic speelden ze al een sessie voor 3voor12, en daar bleken ze zelfs met enkel een akoestische gitaar uit de voeten te kunnen.

Om 17.00 staat de Amerikaanse groep Quilt op het programma. Folk, met flink wat psychedelische, en natuurlijk ook Oosterse invloeden om de sixties sfeer af te maken. 

Temples beklimt volgens plan 18.00 uur het podium. In februari werd hun album vol psychedelische sixties-pop al verkozen tot album van de week, en tijdens SXSW bleek de band het live ook waar te kunnen maken.

Mocht je liever iets rustiger het weekend in gaan: om 19.00 uur staat de nieuwste IJslandse sensatie Ásgeir op het programma. Knappe liedjes met een mooie balans tussen folk en elektronica. Zijn laatste plaat werd verkozen tot 3voor12 Album van de Week.

Zaterdag 5 april - Schouwburgplein, Kathedraal (tent)

Voor de zaterdag in de tent op het Schouwburgplein is tot nu toe nog maar twee namen bekend, al zullen er snel meer naar buiten komen. Die namen zijn overigens niet de minsten: Erlend Øye. De Noor is vooral bekend als frontman van Whitest Boy Alive, en helft van het duo Kings of Convenience, maar komt binnenkort met een nieuwe soloplaat. Je ziet hem vanaf 11.00 uur in de Kathedraal, een tijdelijke venue in een tent midden op het Schouwburgplein waar 3voor12 een intiem sessiepodium heeft ingericht.

Als je van stadionfolk met meezingmomentjes houdt, dan zit je goed bij Matthew and the Atlas. Om 12.00 staan de Britse folkies in de Kathedraal voor een intieme sessie.

Om 13:00 uur ontvangen we de man die een van de meest verrassende grote hits van het voorjaar scoorde: singer-songwriter George Ezra. Zijn single Budapest werd omarmd door 3FM. 3voor12 ontving hem al eens op Eurosonic, en daar deed hij het zeer goed.

Het gonst een beetje rond Thumpers. CHVRCHES support ze, en ze zijn getekend bij Subpop, waar o.a. ook The Shins en Foals bij zitten. Op SXSW wisten ze live al te overtuigen, en om 14.00 kun je zelf kijken wat je van hun vrolijke elektronische pop vindt.

Moss draait al lang genoeg mee om te weten dat ze live goed hun mannetje staan. En als je bedenkt dat begin dit jaar hun vierde album op 3voor12 werd uitgeroepen werd tot album van de week, dan weet je dat het met het nieuwe materiaal ook wel goed zit. Om 15.00 staan ze op de planken.

De sessies vinden vrijdag plaats op de zevende etage van het nieuwe Nhow hotel aan de Wilhelminakade 137 (Kop van Zuid) en zaterdag in de Kathedraal, een tijdelijke venue in een tent midden op het Schouwburgplein.

Motel Mozaique is op vrijdag 4 en zaterdag 5 april op diverse locaties in Rotterdam. 3voor12 en 3voor12 Zuid-Holland doen verslag.