Lowlands 2014: Skrillex haakte bijna af Lowlands 2014: Skrillex haakte bijna af

Eric van Eerdenburg waarschuwt voor drukte bij Mapei

, Atze de Vrieze

Lowlands 2014: Skrillex haakte bijna af

Eric van Eerdenburg waarschuwt voor drukte bij Mapei

Atze de Vrieze ,

Terwijl de helft van het publiek al naar Biddinghuizen vertrokken is, maakt de andere helft zich thuis klaar. Roosmarijn belt traditioneel aan de vooravond van het festival nog een keer met directeur Eric van Eerdenburg, die nog licht geschrokken is van het tent-incident gisteren op Pukkelpop, waar in de voorbereiding een doek de lucht in ging. “We hebben alles gedaan om alles vast te zetten, ik verwacht niet dat bij ons een tent omvalt.”

Lowlands maakt zich op voor de 22e editie. De balans klopt, denkt Eric van Eerdenburg. “We kijken wat de status van een band is, hoeveel mensen er op af zullen komen. Soms komen er in de tussen tijd dingen aan het licht waarvoor het mis gaat. Mapei bijvoorbeeld staat in de X-Ray. In al jullie wijsheid hebben jullie besloten het tot Megahit uit te roepen, dus het wordt daar waarschijnlijk heel druk. Dat kunnen we niet meer verplaatsen. Als je daar bij wilt zijn, zorg dat je op tijd bent.”
 
In de Alpha staan dit jaar opvallend veel jonkies, acts die met 1 of 2 albums op zak de tent al kunnen vullen. Imagine Dragons doet het goed, Disclosure werd zelfs geboekt als afsluiter van de tent. “En Stromae is echt een fenomeen geworden”, zegt Van Eerdenburg. Hoe hij in korte tijd sky high gegaan is, hij stevent alles voorbij. Maar ook Disclosure heeft die spot echt verdient.” 
 
Ook een niet-headliner trekt de aandacht: Skrillex. Eerder liet Van Eerdenburg doorschemeren dat de Amerikaan de tent zou afsluiten, nu moet hij QOTSA nog na zich dulden. “Daar was ook sprake van, maar er ging iets mis met zijn tourschema. Wij hadden QOTSA geboekt, een terechte headliner, zij hadden in hun hoofd dat wij het over de zondag hadden. Even leek Skrillex af te haken, maar uiteindelijk nam hij toch genoegen met de spot als sub-headliner. Ach weet je, Snoop Dogg opent de Alpha, maar daar komen net zo veel mensen op af als de afsluiter. Spelen voor veel mensen, daar doe je het voor. Natuurlijk, de headliner krijgt meer tijd om zijn productie op te bouwen, maar Skrillex en QOTSA krijgen allebei de ruimte om hun volledige set neer te zetten.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12