#DTRH14: het avontuur van het verkennen #DTRH14: het avontuur van het verkennen

Met 3voor12 Gelderland verslaggever Aukje Verstegen op pad

, Aukje Verstegen

#DTRH14: het avontuur van het verkennen

Met 3voor12 Gelderland verslaggever Aukje Verstegen op pad

Aukje Verstegen ,

Zoals Alice in het boek avonturen beleeft in Wonderland, gaat 3voor12 op zoek naar eigen belevenissen. Dit levert spontane ontmoetingen op.

Nadat het terrein geopend is en de eerste bezoekers het terrein betreden, valt de eerste flinke hoosbui. Op zoek naar een schuilplek lopen mensen massaal naar de spiksplinternieuwe Hotot-tent.

Op de Vuurplaats wordt een stelletje uit het publiek toegezongen door een cabaretgroep terwijl de twee juist rustig dineren. Ze voelen zich eerst wat ongemakkelijk, maar als de gene eenmaal voorbij is lallen ze gezellig mee.

Kunstenaarsprojecten zoals de zeefdrukkerij, de smederij en het keramiekstalletje vinden we voornamelijk op het Idyllisch veldje. Mensen die graag rondkijken zonder te lopen, kunnen goed toeven op een draaiend tableau rondom de bar.

Artistiekelingen bekleden de Bouwer Tower van divers knip- en plakmateriaal. Elke dag is er weer iets nieuws op de toren te zien. Sommige kunstenaars hebben het bloed er letterlijk van aan hun handen zitten. Deze jongens vertellen over het idee van hun kunstproject. Het onsamenhangende verhaal zegt waarschijnlijk meer over de mate van hun alcoholgebruik.

Uitwijken voor een megafoon op wielen.

Op het Vuurplaats betreedt Roosbeef de bühne. Met een aantal nieuwe nummers zingt Roos onder andere over de Domtoren. De tribune is vol geladen. Een aantal bezoekers kan geen plek meer vinden en bedenkt andere creatieve manieren om toch een glimp op te kunnen vangen.

Achter de barbier nog een geheim tafereel. Niemand die z’n baard hier laat bijsnoeien weet wat er verscholen gaat achter een klein geniepig deurtje. Als de ‘doorbitch’ je mag, nodigt ze je uit om door te lopen naar ‘Wilde Haren’. En hier ontdekken we een nieuw gezellig veldje. Gratis eten, een verwarmd zwembad en zelfs met aanwezige badkleding heb je eigenlijk geen excuus meer om een duik te weigeren. Een marketingstunt van een bekend biermerk. Je kunt hier een aantal liedjes kiezen uit een bak en deze worden geperst op vinyl en met ter plekke gemaakte foto’s tot jouw unieke plaat bewerkt. De plaat wordt kosteloos binnen afzienbare tijd naar je huis gestuurd. Een leuk cadeautje. En dit allemaal onder genot van diverse dj’s afgewisseld met rapper Murda Turk.
 

‘Het Gat’, dagblad van Down The Rabbit Hole. Dagelijks vol gekke dingetjes en mooie foto’s.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12