3voor12 Award: Jungle By Night beveelt Typhoon aan 3voor12 Award: Jungle By Night beveelt Typhoon aan

“Knap hoe hij een breder publiek aanspreekt zonder zijn oude kwijt te raken”

, Redactie 3voor12

3voor12 Award: Jungle By Night beveelt Typhoon aan

“Knap hoe hij een breder publiek aanspreekt zonder zijn oude kwijt te raken”

Redactie 3voor12 ,

Nog in het busje vanuit wat optredens in Engeland belt Jac van Exter, gitarist van Jungle By Night, met Roos in 3voor12 Radio. De optredens in de pubs waren tof, en er was zelfs een festival waar het hele publiek in zeethema verkleed was, inclusief kwallen. Tijdens de lange rit terug was er genoeg tijd voor verhitte discussies over wie de 3voor12 Award moest winnen als zij hem zelf niet winnen. Labelgenoot Awanto 3, De Staat, of misschien toch Typhoon?

Het was niet alleen omdat Awanto 3 ook op Rush Hour zit dat het een belangrijke kandidaat was om aanbevolen te worden door Jungly By Night. “Een paar van ons spelen ook mee op het album,” vertelt Jac. “We kennen Steven (de Peven, red.) al een tijdje via ons label, we zagen hem op avonden en andere dingen. Toen vroeg hij of een paar van ons mee konden doen op zijn plaat, leuk. Het is ook echt een toffe track geworden."

Het werd uiteindelijk een verhitte discussie. “Een paar waren heel erg voor Awanto 3, een paar vonden De Staat vet, maar uiteindelijk gaan we toch allemaal voor Loba Di Basi, van Typhoon. Geen concensus, dit is hem toch wel. Het album is sterk, de boodschap is sterk, de beats zijn echt tof. En dat vind ik niet heel vaak bij Nederlandse hiphop. Het gaat heel politiekcorrect over liefde en verzoening, maar niet op een vervelende manier. Zoals de 3voor12 recensie over het Lowlands-concert zei  op zo'n manier dat je hem niet op zijn bek wil slaan. Dat vind ik heel bijzonder, zo een breder publiek aanspreken, zonder je oude publiek achter je te laten. Dat is waarom we Typhoon helemaal te gek vinden.”
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12