3voor12 Award: Eefje de Visser tipt De Staat 3voor12 Award: Eefje de Visser tipt De Staat

Maar voor Torre geen plek op haar nieuwe plaat

, redactie 3voor12

3voor12 Award: Eefje de Visser tipt De Staat

Maar voor Torre geen plek op haar nieuwe plaat

redactie 3voor12 ,

Eefje de Visser is genomineerd voor de 3voor12 Award met het album Het Is, en daarmee doet ze dit najaar de theaters aan onder de noemer Waterwereldsteden. Dat vertelde ze gisteravond in 3voor12 Radio: “De plaat gaat over op reis gaan. Weggaan en de wereld zien. De term ‘waterwereldsteden’ vind ik daar bij passen. Het liedje waarin ik het zeg gaat over Rotterdam, maar Stockholm heeft dat bijvoorbeeld ook. Water in een stad doet iets met de lucht, het geeft een open gevoel en dat vind ik fijn.”

Dat open gevoel wil ze benaderen in haar aankomende theatertour. Die wordt heel anders dan de festivalshows: “We gaan het anders arrangeren, meer koortjes en samenzang maar ook gesamplede drums. Op festivals is dat tricky omdat je zo weinig tijd hebt voor sounchecken maar in het theater kan dat gewoon. We gaan meer experimenteren met sounds en instrumenten.”

Mocht Eefje de 3voor12 Award nou niet winnen? “Dan ben ik voor De Staat. Ik heb I_CON veel geluisterd en die plaat is heel goed geproduceerd. Hij heeft wel iets filmisch met James Bond achtige thema’s, dat vind ik gaaf.” Misschien een goed idee dan om met Torre samen te gaan werken? “Oh dat weet ik niet hoor, ik heb al plannen voor de derde plaat. Ik weet al hoe ik dat wil gaan doen, en Torre zit daar niet bij.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12