3voor12 Award: Blaudzun beveelt Awanto 3 aan 3voor12 Award: Blaudzun beveelt Awanto 3 aan

Verregende maar puike zomer voor Johannes Sigmond

, Timo Pisart

3voor12 Award: Blaudzun beveelt Awanto 3 aan

Verregende maar puike zomer voor Johannes Sigmond

Timo Pisart ,

Nee, Blaudzun heeft niet de allermooiste zomer, vertelde hij vanavond in 3voor12 Radio. Hij doet een rondje amphitheatershows, en de eerste was geheel doorregent. "Ja, paraplu's en poncho's mee! Het licht viel uit, het publiek moest met telefoons bijschijnen, het was een hele belevenis." Pukkelpop was fantastisch, zijn show op De Wereld Draait Buiten was bijna gevaarlijk te noemen. "Het regende bijna het podium op, en da's best gevaarlijk met al die elektrische apparatuur." Maar welk album de 3voor12 Award moet winnen?

Blaudzun is met zijn vierde album Promises of No Man's Land wederom genomineerd voor de 3voor12 Award, nadat hij in 2012 de prijs al won met Heavy Flowers. Wordt Blaudzun de eerste artiest die de 3voor12 Award voor de tweede keer wint? “Dat lijkt me niet. Ik gun hem liever een nieuwkomer", aldus de zanger vanavond in 3voor12 Radio. 

Overigens maakt Johannes Sigmond dubbel kans, want hij zingt ook mee op het album van David Douglas, Moon Observations. Hoe die samenwerking tot stand kwam? “We kennen elkaar al best wel lang. Je hebt van die mensen in je leven die je niet hoeft uit te leggen wat mooi is en waarom iets werkt, David is daar een van.” Moet David Douglas hem dan winnen? “Dat vind ik moeilijk. Ik heb alle genomineerden heel veel gedraaid. Thomas Azier, De Staat, De Jeugd… Maar de beste maatstaf blijft toch: welke plaat heb ik het allermeest gedraaid? Dat is Awanto 3 met Opel Mantra. Je kunt hem ’s ochtends, ’s middags en ’s nachts opzetten en het is altijd prachtig. Het voelt als een noodzakelijke plaat is, eentje die er móést zijn. Ik hou heel erg van electro en house, dit is zwoel en exotisch. Je kunt er goed in wegvluchten en je erin opsluiten.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12