Chocolate Puma werkt samen met Major Lazer

Feature op nieuw Major Lazer album in 2014

Ingmar Griffioen ,

Verrassingsscoop voor Roosmarijn in 3voor12 Radio: ze belde Gaston Steenkist, de helft van The Goodmen, in het kader van 90s Request en hoorde meteen van hun samenwerking met Major Lazer. Als Chocolate Puma doken ze met Diplo (Major Lazer) de studio in voor een feature, die volgend jaar op het nieuwe Major Lazer album terecht moet komen. "We hebben een middag met elkaar in de studio gezeten en daar is wel wat aardigs uitgekomen", vertelt Steenkist. Luister het interview hieronder terug.

Chocolate Puma tekende eerder al voor een samenwerking met Major Lazer: ze leverden een remix voor Watch Out For This (Bumaye), waarvoor Major Lazer de productie van FS Green en The Flexican benutte.

Roosmarijn belde Gaston Steenkist (DJ Dobre) over Give It Up van The Goodmen, "dat vanuit het niets werd opgepikt. Opeens reed ik in limousines rond in Amerika." Het duo kende elkaar nog maar net van een radiostation toen het nummer werd opgepikt. Give It Up ontstond eigenlijk omdat René ter Horst (DJ Zki) een jingle nodig had. In 1995 gebruikte Simply Red het in hun nummer Fairground, maar vergat de sample te clearen. "De manager belde ons op om te vragen wat we ervoor wilden en we hebben er duizend gulden van gemaakt." Later bleek dat aan de zuinige kant toen het nummer bijzonder vaak over de toonbank ging en Simply Red groot werd, geeft Steenkist toe.