Nieuwe streaming muziekdienst Google: All Access

Google gaat concurrentie aan met Spotify en Pandora

Paul Bijkerk ,

Gisteren werd al bekend dat Google een nieuwe streaming muziekdienst zoals Spotify zal lanceren. Op de Google I/O 2013 conferentie in San Francisco is vannacht de nieuwe dienst All Access gelanceerd. De megazoekmachine opent hiermee de concurrentie op Spotify en Pandora. In Nederland is de muziekdienst nog niet beschikbaar. Dit meldt Reuters.

All Access zal door gebruikers de eerste twee maanden tegen betaling van 7,99 dollar per maand toegang krijgen tot muziek, daarna zal het bedrag stijgen naar 9,99 dollar, hetzelfde maandelijkse bedrag dat ook voor Spotify wordt betaald. De muziekdienst wordt onderdeel van Google Play en zal allereerst geïntroduceerd worden in de VS, voor het de stap naar andere landen zal maken. Het is nog onduidelijk of en wanneer de dienst naar Nederland komt. Ook Google Play is nog altijd niet in Nederland toegankelijk.

Volgens een woordvoerder van Google zal de muziekdienst miljoenen liedjes kunnen streamen. Naast de drie majorlabels, Universal, Sony en Warner Music zijn er ook deals gesloten met duizenden independent labels.

Google is hiermee de voorloper op Apple en Amazon, die volgens geruchten ook al maanden werken aan een muziekstreamingdienst. De nieuwe muziekdienst van Google voegt weinig vernieuwends toe aan de muziekdiensten die we al kennen. Er zullen nog geen video's gestreamd worden. All Access zal net als Spotify toegang bieden tot playlists, en radiozenders genereren van de gebruikers favoriete muziek. All Access zal gebruiksvriendelijker zijn voor Android-gebruikers en met spraakbesturing bediend kunnen worden.