The Opposites houdt ook op "volwassen" nieuwe plaat van "piemel-en-kut-grappen"

Albumrelease op 10 mei, daarna nooit meer slapen voor hiphopduo

Timo Pisart ,

Alweer drie jaar nadat The Opposites het dubbele solo-album Succes / Ik Ben Twan uitbracht, zijn de heren terug met een nieuwe plaat: het album Slapeloze Nachten komt 10 mei uit. Het masterplan? "Dat we miljonairs worden met ontzettend veel hoeren om ons heen."

U kent ze nog van Broodje Bakpao, Dom, Lomp en Famous, recente hits Slapeloze Nachten, Hey DJ en het vandaag verschenen Sukkel voor de Liefde, maar er is nu eindelijk ook een releasedatum voor het álbum Slapeloze Nachten. Vandaag verschijnt een nieuwe EP ter ondersteuning van single Sukkel voor de Liefde, en op 10 mei moet de plaat uitkomen bij Top Notch. Die plaat is zo goed als af. Dat vertellen Twan (Big2) en Willem (Willy), oftewel The Opposites. Twan: "We gaan dinsdag nog werken aan een track met Yellow Claw, die wordt echt keihard. Daarna is het af."

Slapeloze nachten
Hoe zit het met de nachtrust? Twan: "We hebben áltijd slapeloze nachten, dat zit erin gebeiteld. We leiden een onregelmatig bestaan en een ontzettend enthousiasme voor wat we het mooie leven zullen noemen. Ze zeggen wel eens: de beste ideeën komen vlak voor het slapen, het meeste van ons komt dus 's nachts."
Willem: "In dit soort periodes zit ik de hele nacht lang te piekeren en na te denken: is de muziek wel goed genoeg? Ik hoop dat ik het ooit kan loslaten, maar het heeft ook te maken met dromen en ambities. Mijn droom? Oud en gelukkig worden."

In Slapeloze nachten, de single die vorige zomer al uitkwam, hebben ze het over een masterplan. Hoe ziet dat er precies uit? Twan, lachend: "Dat we miljonairs worden met ontzettend veel hoeren om ons heen. En groter worden dan we nu zijn, da's natuurlijk altijd mogelijk."

Volwassen geworden?
Hey DJ en Slapeloze Nachten werden al Megahit en inmiddels zijn op de drietal EP's al 12 (!) van de negentien tracks verschenen. En toch, bang dat ze al hun kruit hebben verschoten zijn ze niet. "Nee, er komen nog wel wat bangers aan."

Over die bangers: vooral Slapeloze Nachten en Sukkel voor de Liefde zijn aan de serieuze kant in vergelijking met de eerdere clubhits van The Opposites. Geen wonder, denkt Twan. "Het is niet alsof we nog steeds twintig zijn, de vibe is wel wat anders geworden. Vroeger maakten we juist die lompe tracks, dat was onze stempel: kijken hoe hard we konden gaan. Nu willen we laten zien dat we op een andere manier verder kunnen groeien, dit is tekstueel gezien net iets degelijker."
Twan: "We hebben ons in die lompe tracks wel bewezen en kunnen dat nog eens doen, ik snap dat mensen dat verwachten, maar dat is te gemakkelijk. We dagen onszelf liever uit. We zijn iets volwassener geworden. Maar eh, ik hou nog steeds van piemel-kut-grappen, hoor."

Vandaag verschijnt de EP Sukkel voor de Liefde. Op 10 mei verschijnt Slapeloze Nachten bij Top Notch en presenteert The Opposites de plaat in een al lang en breed uitverkocht Paradiso.