Nieuw op 3voor12 Radio: AlunaGeorge, Blaudzun en Vampire Weekend

De nieuwe 3voor12 Radio Single van de Week: Vampire Weekend - Diane Young

Menno visser ,

Deze week op 3voor12 Radio de nieuwe singles van singer-songwriter Blaudzun, indierockband Vampire Weekend en danceact AlunaGreorge. Vampire Weekend scoort de 3voor12 Single van de Week met Diane Young. Het is deze week een komen en gaan van gasten met sessies van JeBroer en The Real Youth en een heuse co-host in de vorm van platenindustrie insider Rene Harks. Ook liveopnames van 3voor12 Presenteert Foals. En in de prijzenkast onder meer passepartouts voor Motel Mozaique.

De nieuwe 3voor12 Radio Single van de Week:

Vampire Weekend - Diane Young (Beggars/V2)
Zij kwamen ooit op het lumineuze idee om indierock met Afrikaanse ritmes te vermengen. Sindsdien doet bijna elke indierockband dat, maar deze New Yorkers waren de voorhoede en hebben nu weer een nieuwe twist toegevoegd aan hun inventieve sound. De nieuwe track Diane Young is sinds drie jaar weer het eerste levensteken van de band. Begin mei verschijnt hun derde album Modern Vampires Of The City.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Blaudzun - Who Took The Wheel (V2)
Beste zanger, best alternative, beste liveact - de nominaties voor de 3FM Awards vliegen Blaudzun om de oren. Je zou haast denken: die bril past ons allemaal. Ook in Amerika haalt de Nederlandse singer-songwriter inmiddels de voorpagina's bij een succesvol bezoek aan het showcase festival South By Southwest. Al zijn singles als Solar, Flame On My Head, Elephants en deze zijn terug te vinden op zijn derde album Heavy Flowers, dat ook onderscheiden werd met de 3voor12 Award.

AlunaGeorge - Attracting Flies (Universal)
Zij heet Aluna Francis en zingt, hij heet George Reid en produceert. Het danceduo uit Londen is een van de acts die je komende zomer op vele festivals zult zien, om te beginnen op Motel Mozaique begin april in Rotterdam. 's Avonds hoorde je op 3FM al eerder hun single Your Drums, Your Love. Deze zomer kun je hun hotte dancesound terugvinden op het debuutalbum Body Music.

Verder op de playlist:

Yeah Yeah Yeahs - Sacrilege (Universal, 4e week)
Torre Florim & Roos Rebergen - Discotheek (Excelsior, 4e week)
Lord Huron - Time To Run (PIAS, 4e week)
Mike Mago - The Show (BMKLTSCH, 3e week)
Allah-Las - Busman's Holiday (V2, 3e week)
The Real Youth - We Are (eigen beheer, 3e week)
Mozes & The Firstborn - Peter Jr.  (TopNotch, 3e week)
Flume - Holdin' On (V2, 2e week)
 
3voor12 Album van de Week
Toro Y Moi - Anything In Return (Konkurrent)

 
3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22.00 en 01.00 uur met Roosmarijn Reijmer.