Nieuw festival met meditatie, yoga en Jamie Lidell

Inspire op 5 t/m 7 juli in Liempde, tegelijk met Pitch, en capaciteit van circa 3000

Timo Pisart ,

Mojo lanceert wéér een nieuw festival, en wel op 5, 6 en 7 juli op het Brabantse Landgoed Velder. Inspire, gaat het heten, zo schrijft Entertainment Business, "een evenement waar lezingen van inspirerende sprekers, yoga, meditatie, live muziek, lekker (biologisch) eten, wellness en dance worden samengebracht". Jamie Lidell, Spinvis en Gregory Porter zijn al bevestigd. "We willen het uit de zweverige hoek houden."

Tegelijk met het Pitch Festival zal Inspire plaatsvinden, een driedaags festival dat in lijn lijkt te zijn met ervaringsfestivals als Where The Wild Things Are en Into The Great Wide Open en met circa 3000 bezoekers een vergelijkbare capaciteit zou hebben. Mojo belooft een ruim opgezet festival met meerdere campings en tereinen. De festivalorganisator rept van "een magische plek waar muziek en dans samengaan met spiritualiteit, wetenschap en wijsheid".

“We blijven met zijn allen op zoek naar evenementen die in deze markt van toegevoegde waarde kunnen zijn”, zo laat directeur Dick van Zuijlen van Mojo Concerts weten aan Entertainment Business. “We geloven enorm in het concept. Vandaar dat we stevig investeren in Inspire. Het zal zeker nog een editie of twee, drie duren voor de levensvatbaarheid van het concept echt goed in kaart gebracht kan worden. We dagen de bezoekers uit om uit de dagelijkse waanzin te stappen en open te staan voor nieuwe ideeën en inzichten.”

Spinvis, Gregory Porter en Jamie Lidell zijn al bevestigd voor het festival dat plaatsvindt op 5 t/m 7 juli - tegelijk met het ook door Mojo georganiseerde Pitch Festival.