Jason Molina (Songs: Ohia) overleden Jason Molina (Songs: Ohia) overleden

Amerikaan deed najaar 2009 nog een liftsessie bij 3voor12

, Ingmar Griffioen

Jason Molina (Songs: Ohia) overleden

Amerikaan deed najaar 2009 nog een liftsessie bij 3voor12

Ingmar Griffioen ,

De Amerikaanse singer-songwriter Jason Molina is overleden. Molina, in Nederland vooral bekend met solo-projecten Songs: Ohia en vanaf 2003 ook Magnolia Electric Co., kampte al jaren met een slechte gezondheid. De getormenteerde songwriter overleed zaterdag 16 maart nadat organen uitvielen door overmatige alcoholconsumptie, meldt Pitchfork.

Molina kwam de laatste jaren veelvuldig in afkick-klinieken terecht. In 2011 riep zijn familie fans op bij te dragen aan de ziektekosten van de onverzekerde muzikant en verscheen een benefietalbum. Jason Molina bracht een dozijn albums en EP's met als Songs: Ohia uit, plus drie albums onder eigen naam en nog een handvol releases als Magnolia Electric Co. Najaar 2012 verscheen zijn laatste album Autumn Bird Songs.

Door ziekte ging het optreden van Molina met collega folkheld Will Johnson op Le Guess Who? 2009 niet door, maar de Amerikaan kwam in augustus dat jaar wel bij 3voor12 langs voor een liftsessie, die je hieronder vindt. 3voor12 Classic groef 3 optredens van Songs: Ohia op uit het archief waaronder Crossing Border 1998. Zie hieronder.

Bij Chunklet lees je een In Memoriam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12