Bezoekers bieden maagdelijkheid in ruil voor Dekmantel tickets

Nieuw festival veroorzaakt ticketmanie

Atze de Vrieze ,

Er kwam stoom uit de servers van Ticketscript, vanmiddag om 12:00 uur. De eerste 1.000 tickets voor het nieuwe Dekmantel festival waren in luttele minuten vergeven. Om 13:00 uur volgden nog eens 1.000 tickets, voor tien euro meer. Ook die waren zo weg. Het leidde tot veel boze reacties op Facebook van bezoekers die achter het net visten. Thomas Martojo van Dekmantel: “We hadden nooit gedacht dat er zo’n ongelofelijke run op de kaarten zou zijn.”

Dekmantel strijkt voor het eerst met een tweedaags festival neer in het Amsterdamse Bos. Voor de eerste editie is een vergunning voor 5.000 bezoekers. De organisatie besluit die tickets in drie fases te verkopen. Woensdag gaan de laatste 3.000 tickets in de verkoop, voor nog eens tien euro meer, 85 euro. “Die 85 euro is eigenlijk de prijs, mensen begrijpen niet dat 2.000 mensen nu mazzel hebben”, aldus Thomas Martojo, die erkent dat hij duidelijker had kunnen communiceren. “Maar eigenlijk is dit een luxeprobleem”, vervolgt hij. “We hebben kennelijk een line-up waar veel meer mensen op af komen dan onze capaciteit is. Daar ga ik me niet voor excuseren.”

De reacties op Facebook liegen er niet om: “Don't believe the hype. Ik ga liever naar n festival waar ook de organisatie in de passie voor de muziek gelooft. Lang leve de kleinere festivals waar de voorverkoop in een keer online gaat! xxx love light music and peace!” “Hipsterinflatie.” “Ik wilde hier eigenlijk toch helemaal niet naar toe, stom festival met je stomme line-up in je stomme bos. Als jullie mijn geld niet willen ga ik wel lekker de konijnendans doen op Amsterdam Open Air.” “Weet je wat? Bekijk het ook maar lekker. Ik hoop dat er een bosbrand is. Daag. Misselijkmakende praktijken dit, Dekmantel.”

Er wordt inmiddels al flink gehosseld voor tickets. Vraag: “Pijpen beffen en kontneuken in ruil voor kaartje aangeboden.” “Biedt zijn maagdelijkheid aan in ruil voor ticket.” Aanbod: “Gelukkig nog 3 kaartjes kunnen bemachtigen uit de tweede oplage. Echter zie ik tot mijn verbazing dat ik dat weekend iemand moet helpen verhuizen. Bij deze gaan deze kaartjes in de verkoop. Serieuze reacties graag en bieden vanaf 130 euro p/s.”

Tomas Delsing geeft zaterdagnacht tickets voor Dekmantel weg in Dansen Met Delsing.