Nieuw op 3voor12 Radio: Unknown Mortal Orchestra, Jake Bugg, Duke Dumont en Paramore

Duke Dumont feat. A*M*E met Need U single van de Week

Menno Visser ,

Vier nieuwe singles op de 3voor12 Radio playlist deze week: De opvallende nineties-getinte dansplaat van de Britse producer Duke Dumont, de Britse singer-songwriter Jake Bugg met zijn tweede single, het psychedelische Amerikaans/Nieuw-Zeelandse snoepje Unknown Mortal Orchestra en de comeback track van de Amerikaanse emorockers Paramore. Duke Dumont feat. A*M*E met Need U (100%) scoort de 3voor12 Single van de Week. Verder geven we deze week onder meer kaarten weg voor The Best Kept Secret Festival.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

Duke Dumont feat. A*M*E - Need U (100%)
Herrinner je je de housesound van Inner City nog? Dat geluid is weer helemaal terug via de Britse producer Duke Dumont, die al eerder naam maakte op de dansvloer met zijn single The Giver. Geen onbekende in het remixcircuit mocht hij al tracks aanpunten van AlunaGeorge, Santigold en Lily Allen. Voor deze hit heeft hij opkomend zangeresje A*M*E gestrikt, die al getipt wordt door de BBC in de Sound Of 2013.

Verder nieuw op de 3voor12 playlist:

Paramore - Now (Warner)
Even leek het er op dat de emorockers uit Tennessee er het bijltje bij neer zouden gooien na het vertrek van de broertjes Farro. Maar de roodharige rockchick Hayley Williams wist een nieuwe band bij elkaar te sprokkelen. Na vier jaar zijn ze terug met een nieuwe start, het in april te verschijnen ongetitelde album. Daarvan is dit de eerste rockende single: anders, maar toch ook wel in de lijn van hun hits Misery Business en Brick By Boring Brick.

Jake Bugg - Taste It (Universal)
Niemand kan zo mooi ongeïnteresseerd in de camera kijken als deze 18-jarige singer-songwriter. Het ventje uit Nottingham wist vriend en vijand te overtuigen met zijn hit Lightning Bolt. Dit is de tweede Nederlandse single van goed verkopende ongetitelde debuutalbum. De festivals lonken voor hem.

Unknown Mortal Orchestra - Swim & Sleep (Like A Shark) (Konkurrent)
Een tikje psychedelisch is weer helemaal in. Deze rockband met leden uit Nieuw-Zeeland en Amerika hoort helemaal bij de stroming, die de jaren zestig en zeventig omarmt. Met hun tweede album II maken ze nu een wereldtournee, die zal eindigen in Amerika samen met hun al evenzeer psychedelische labelmates Foxygen.

Ook nog op de lijst:
Kraantje Pappie - Goud Over Shirt Heen (Noah's Ark, 3e week)
Bastille - Pompeii (EMI, 3e week)
Ronnie Flex - 150 BPM (Top Notch, 3e week)
Mozes & The Firstborn - I Got Skills (Top Notch, 3e week)
Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street (PIAS, 2e week)
Laura Mvula - She (Sony, 2e week)
Chvrches - Lies (Universal, 2e week)

3voor12 Album van de Week
Mister & Mississippi - Mister & Mississippi (V2)

3voor12 Radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.