'20.000 mensen probeerden kaartjes ITGWO te kopen'

Festival ruim drie keer populairder dan het aankan

Judith Laanen ,

Into The Great Wide Open verkocht afgelopen zaterdag net als vorig jaar razendsnel uit. Zo snel zelfs, dat de zesduizend beschikbare kaartjes al na vier minuten waren verdeeld en binnen twintig minuten waren verkocht. Om het nog wat spannender te maken: niet minder dan 20.000 man heeft geprobeerd kaartjes te bemachtigen. Dat zei Jan-Willem van der Meer, commercieel directeur van Paylogic, het ticketingsysteem van ITGWO, vanavond in 3voor12 Radio.

Met andere woorden: het festival is ruim drie keer populairder dan het daadwerkelijk aankan. Kunnen we dan opmaken dat er twintigduizend man naar ITGWO willen? "Ja, keer vier, hè, want de meeste mensen probeerden vier kaartjes te kopen", volgens Van der Meer. "Ik denk dat het nog wel meer had kunnen zijn. Een kleine 10 procent van de mensen die geprobeerd heeft kaartjes te bemachtigen, heeft daadwerkelijk succes gehad", aldus Van der Meer.

Het festival vindt van 6 tot en met 8 september 2013 plaats op Vlieland. Namen voor het festival zijn nog niet bekend, maar omdat Vlieland kampt met beperkte campingcapaciteiten heeft het festival ervoor gekozen toch vroeg te beginnen met de voorverkoop.