Festivallitis: Tessa Rose Jackson door Pitto en Kyteman opgesloten in Kytopia Festivallitis: Tessa Rose Jackson door Pitto en Kyteman opgesloten in Kytopia

Luister nu eerste voorproefje van Stekker in het Park

, Timo Pisart

Festivallitis: Tessa Rose Jackson door Pitto en Kyteman opgesloten in Kytopia

Luister nu eerste voorproefje van Stekker in het Park

Timo Pisart ,

U dacht dat u festivalmoe was? Ziet u scheel van de Lowlands-bandjes om uw polsen en hoopt u een bijzondere wristband te scoren? 3voor12 Radio zoekt deze zomer met u mee en houdt een speurtocht naar de meest bijzondere, curieuze en obscure prachtfestivals van Nederland. Kortom: festivallitis. Vanavond belde Sander Hoogendoorn met organisator Pitto van Stekker in het Park, waarvoor nu een berg aan muzikanten is opgesloten in Kytopia. Je hoort het eerste fragment van een nummer met songwriter Tessa Rose Jackson nu in dit artikel.

Festival: Stekker in het Park, 27 juli 2013
Waar is het: De Voorveldse Polder, een sprookjesachtig bos aan de rand van Utrecht, omringd door water. Verwacht u dus geen "hekkenfestijn", maar een sfeervol afgebakend terrein. Overigens werd de aankleding gedaan door Triomf, het team dat ook verantwoordelijk is voor Best Kept Secret en Into The Great Wide Open. U weet nog hoe mooi dat eruit zag?
Wat kun je er horen: piepknor voor de mensen die Pitch al als 'mainstream' zouden bestempelen. Er is een keur aan intelligente dansmuziek van de bovenste plank te horen, met Britse elektronica-pionier Jon Hopkins als kopstuk. Verder staan onder andere Mathew Johnson, feestneus Kees van Hondt (!) en de gestoorde punk-techno-man T. Raumschmiere op het affiche. Bijzonderste aan het festival is echter de "Stekker Studio", waarvoor een keur aan acts zich tussen de bijzondere synthesizers laten opsluiten in Kytopia. Wat daar precies uitkomt? Een eerste voorproefje met Tessa Rose Jackson luister je hieronder.
Beoogde publiek: mid-twintiger-hipsters met precies de juiste snor. Ja, of een stijlvol naveltruitje, natuurlijk. Wist u nog niet dat dat de mode is van deze zomer, dan hoort u er sowieso niet bij.
Unique selling point: ook van u als publiek wordt 'n creatieve bijdrage verwacht, zo is er een heus ruilhuisje én wordt er op locatie een of ander dier gebouwd. Hoe dat precies zit wist de organisatie ook nog niet te vertellen, maar creabea's zijn in ieder geval hartstikke welkom. Grootste unique selling point is overigens het eerder genoemde Stekker Studio, dat mag voor zich spreken.
Wat kost het: 29,50 euro als u minder dan vijf kaartjes koopt, 27,50 voor meer. Er is ook nog een Hotelarrangement voor 140 euro, maar met goed weer adviseren we u de sterrenhemel als deken te gebruiken en een tukje te doen in het bos.

Eerder schreven we al over Stekker in het Park: Kyteman en Pitto waren moe van 'het gemiddelde festival' en gingen op zoek naar een unieke ervaring voor publiek én artiest. Die vonden ze door een stel nationaal en internationaal vermaarde muzikanten op te sluiten in broedplaats Kytopia, een week voordat het festival losbarst. Inmiddels zijn we halverwege die week, en buitelen de muzikanten over elkaar heen om alle bijzondere synthesizers uit te proberen en met elkaar te sleutelen aan gloednieuwe tracks. T. Raumschmiere bevindt zich in de kelder om herrie te maken met Tim Exile, klassiek geschoolde violisten rennen heen en weer, Kyteman zit "helemaal in de zone" en Pitto zelf maakte een track met 12van3voor12-artiest Tessa Rose Jackson die nu al zo goed als af is. Is het hiphop? Is het folk? Is het dance? Zelf weet hij het niet meer, hij sleutelde tot zes uur vanochtend aan de opnames en is inmiddels helemaal overrompeld van de indrukken. Het eindresultaat hoort u zaterdag in het park, een voorproefje beluistert u nu al bovenaan deze pagina. Dat klonk al zo veelbelovend, dat presentator Sander wilde weten of ze na de show op Stekkerfest deze zaterdag niet meer met het materiaal wil doen? Jackson: "Het liedje bestaat pas 48 uur, dus wie weet? Ik moet er nog aan wennen." Lees meteen ook het interview dat 3voor12 eerder deed met Pitto en Kyteman.

Stekker in het Park vindt aanstaande zaterdag 27 juli plaats, er zijn nog kaarten te koop. 3voor12 Utrecht doet verslag in dit festivaldossier. Heb jij tips voor de Festivallitis? Geef je tips in de comments hieronder!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12