Mysteryland strijkt neer op terrein legendarisch Woodstock

Na Nederland en Chili een meerdaags Amerikaans evenement

Atze de Vrieze ,

ID&T zet opnieuw een belangrijke stap op de Amerikaanse markt. De dance-promotor organiseert in 2014 voor het eerst een meerdaags evenement onder de vlag MysteryLand in de VS. En niet op de minste plek: ID&T kreeg toestemming om neer te strijken op het terrein van het legendarische festival Woodstock, in Bethel Woods, New York. MysteryLand Amerika vindt plaats van 23 tot en met 26 mei, in het Memorial Day weekend.

ID&T is de laatste jaren sterk bezig met uitbreiding naar het buitenland. Zo werd het concept Sensation inmiddels in veel landen over de hele wereld uitgerold. MysteryLand - een van de oudste concepten van het bedrijf - kende tot nu toe enkel edities in Nederland en Chili. Dat andere buitenlandse avontuur wordt door ID&T als een groot succes beschouwd. ID&T werd recent voor 75% overgenomen door SFX, een van de grote spelers op de Amerikaanse markt.

De Woodstock locatie heeft een extra lading omdat MysteryLand in zijn concept sterk stuurt op waarden als 'saamhorigheid' en 'sociale verantwoordelijkheid', belangrijke elementen uit de hippietijd. Duncan Stutterheim onderstreept dat met een ronkende quote: "Deze plek waar 45 jaar geleden Woodstock 'de moeder der festivals' plaatsvond, behoeft weinig toelichting. We voelen ons vereerd dat Bethel Woods voor Mysteryland heeft gekozen. Er lijken raakvlakken te zijn tussen de grootse demonstratie van saamhorigheid en vreedzaamheid die Woodstock was en de huidige cultuur van elektronische muziekfestivals. Op onze festivals vallen verschillen weg tussen mensen. Iedereen is gelijk op de dansvloer en kan de zorgen van alle dag vergeten en met elkaar genieten van de muziek en alles wat daarnaast geboden wordt. Het gaat ook in deze tijd over een groeiend bewustzijn onder onze bezoekers ten aanzien van saamhorigheid, duurzaamheid en het enthousiasme van ons multiculturele publiek om samen met de organisator en de artiesten een uniek moment te creeeren. Het gaat niet om de grote artiesten, het gaat om alles en iedereen die samenkomt om te inpsireren en geinspireerd te raken. Mensen die het leven vieren met elkaar. Het zou heel mooi zijn als we in Bethel Woods iets van het gevoel van toen kunnen samenbrengen met het gevoel van nu."