12van3voor12: Tessa Rose Jackson gaat voor 'half ontblote dansers' 12van3voor12: Tessa Rose Jackson gaat voor 'half ontblote dansers'

Zangeres werkt al voorzichtig aan steviger nieuw materiaal

, Timo Pisart

12van3voor12: Tessa Rose Jackson gaat voor 'half ontblote dansers'

Zangeres werkt al voorzichtig aan steviger nieuw materiaal

Timo Pisart ,

Zomer! En dus tijd om de tussenbalans op te maken: hoe staat het met de 12van3voor12, de twaalf acts die het volgens ons in 2013 gaan doen? Tessa Rose Jackson bracht haar debuutalbum in april uit, en ondertussen is ze alweer voorzichtig bezig met nieuw werk. Een eerste voorbode voor het nieuwe materiaal moet binnen afzienbare tijd uitkomen. "Half ontblote mannelijke dansers met olifanten, ja, die lijken me wel wat."

Videoclip Lost and Found is nog geen maand uit maar is op YouTube al meer dan 100.000 keer bekeken en haar track Change Time werd na de IKEA-reclame ook onder een Braziliaanse LG-reclame geplaatst, met inmiddels al meer dan 3 miljoen views. Ja, het gaat goed met Tessa Rose Jackson. De zangeres bereidt zich voor op een uitgebreide najaarstour en is ondertussen alweer voorzichtig aan het knutselen aan nieuw materiaal, waarvan de eerste track binnenkort het levenslicht moet zien. "Het wordt stoerder met een stevige drumsound en overstuurde zang, en wat minder folk. Het was nooit mijn bedoeling om dat label te krijgen, ik wil de ballen van indie en dan nog altijd dat het poppy is, maar het moet niet te gemakkelijk te plaatsen zijn."

Olifanten en brandende hoepels
Afgelopen halfjaar was een wilde rit voor Tessa Rose Jackson. In januari speelde ze op Noorderslag, in april bracht ze haar album uit - de albumrelease was "een droom en een boost" -, vervolgens stond ze in DWDD, hoorde ze haar liedjes terug in de H&M en was het daarna héél veel spelen. "Als ik nu onze show op Noorderslag terugkijk, schrik ik ervan. Begin dit jaar was ik helemaal geen podiumbeest. We zijn zó ontzettend gegroeid, het is een wereld van verschil. Energie en zelfverzekerdheid, en we zijn nu zoveel meer op elkaar ingespeeld. Ja, ik vind optreden nu veel leuker. Of we volgend jaar confettikanonnen meenemen? Nee, ik denk het niet." Ze grinnikt en grapt: "Half ontblote mannelijke dansers met olifanten lijken me wel wat, springend door een brandende hoepel met allemaal instrumenten die niet echt aangesloten zijn." 

Najaarstour
Ook in het buitenland ging Tessa Rose Jackson al hard: ze krijgt berichten vanuit heel Europa en werd door iTunes VS gebombardeerd tot track van de week en krijgt sindsdien regelmatig reacties vanuit blogs uit de States. Wil ze daar ook touren? De formulieren van 's werelds grootste showcasefestival SXSW zijn nog niet ingevuld "maar er zijn misschien plannen om erheen te gaan". Dit najaar staat voor Tessa Rose Jackson vooral in het teken van dat nieuwe materiaal uitwerken én een uitgebreide najaarstour waar ze al enkele gloednieuwe liedjes zal spelen.

Is er ondertussen ook nog een vervolg op het Stekker-project met producer Pitto, waar 3voor12 Radio al een eerste voorproefje van uitzond? "Dat was heel erg leuk en inspirerend. Ik zat een beetje in de knoop met album twee en kwam in een omgeving van mensen die alleen maar aan het genieten zijn. Dat is bevrijdend. Ik ontmoette er bijvoorbeeld de gestoorde synthman Tim Exile. Hoe hij jamt, dat is waanzinnig. Die track met Pitto, die gaan we uitwerken. We zijn een lekker clubje aan het worden, we hebben zelfs een gesloten Facebookgroep."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12