Wereldwijde release Mike Mago's The Show + EP op label Fake Blood

Via Dansen Met Delsing en 3voor12 Radio naar 's werelds grootste dancelabel Spinnin'

Ingmar Griffioen ,

's Werelds grootste dancelabel Spinnin' Records gaat de single The Show van Mike Mago wereldwijd releasen. Het Nederlandse label heeft 21 sublabels en contacten in 20 landen en specialiseert normaliter in de Afrojacks, Nicky Romero's en Sander van Doorns van deze wereld. "Niet per se mijn straatje", reageert Michiel Thomassen (aka Mike Mago), "maar het gaat erom dat zij het een goede track vinden en er een groter succes van willen maken." Tegelijkertijd brengt Fake Blood de EP The Beat van Mago uit op zijn label Blood Music.

"Stiekem dacht ik aan Factory Records, Ministry Of Sound, Ultra Music of Spinnin"

Eind februari ging het balletje rollen na de primeur van zijn The Show EP in Dansen Met Delsing, de danceshow van 3voor12 in de zaterdagnacht op 3FM. Thomassen: "De plaat is opgepikt door Sander Kerkhof (Dj Sandeman/Dansen Met Delsing-samensteller, red.), toen draaide Tomas Delsing 'm en pikte Roosmarijn het op in 3voor12 Radio. Voor ik het wist was ik de week erop de track bij iedereen aan het pluggen. Na twee weken bedacht ik hoe mooi het zou zijn als er een label langs zou komen die wel de extra kracht en energie er in kan stoppen. Stiekem dacht ik aan Factory Records, Ministry Of Sound, Ultra Music of Spinnin', dus toen zij me mailden dat ze het exclusief wilden uitbrengen, zei ik meteen 'ja'."

EMI Music en Ministry Of Sound UK hadden ook contact opgenomen, maar Mike Mago koos bewust voor Spinnin'. "Omdat zij met veel labels samenwerken, waardoor het ook in 20 landen gereleased wordt als single. Zij zijn heel erg gericht op het breken van die single. Ik heb een beginnetje in de Benelux gemaakt met pluggen en zij willen dat meteen doorzetten. Vanaf volgende week is de release in hun handen en gaan ze langzamerhand andere landen aanpakken." Het is nog geen reden om een Ferrari of een vliegtuig met je naam erop te bestellen en ook de vlag is nog niet uit bij Thomassen. "Ik ben daar een beetje nuchter in, wil een beetje bij mezelf blijven. Het is er nog niet, maar het is goed dat er veel mensen in geloven. Ik zeg nog niet dat het me straks voor de wind gaat, maar ik hou er wel rekening mee."

The Beat op label van Fake Blood

Toevallig komt vrijwel gelijkertijd een andere track van hem uit op Blood Music, het label van Fake Blood. De deal voor de EP The Beat was al langer geleden getekend. "Toen mailde Fake Blood om te zeggen dat de release pas in april kon. Dus wilde ik iets maken voor tussendoor, om de aandacht vast te houden. Dat werd The Show." The Beat is al wel op BBC Radio 1 gedraaid en staat op Mike Mago's Soundcloud (luister hieronder), maar de release op Beatport laat nog even op zich wachten. "The Beat is met de Canadese spoken word artiest Dwayne Morgan gemaakt. Ik was op zoek naar een a capella en kwam bij een gedicht van hem terecht. Daar heb ik een beat bij geschreven, naar hem opgestuurd en hij vond het tof. We hebben nog meer liggen." Nu biedt de EP de gezamenlijke track plus een nummer van Mago zelf.

Thomassen is naast zijn eigen uitingen ook nog druk als een van de labelbazen van BMKLTSCH RCRDS. Eind februari stelde hij met een minimix zes nieuwe releases voor. "Het is nu heel druk hier. Vandaag hebben we de release van Broke One uit Italië. Daar zijn we heel blij mee, want we hadden het vizier al lang op hem gericht." En dan komen de releases van oud-Hollandse Nieuwe U Know & The Drill en het Amsterdamse duo Henzel & Disco Nova er nog aan. "Daar hebben we veel voor gedaan en zijn we ook nog druk mee."