Nieuwe richting Bmkltsch Rcrds & Mike Mago in Dansen Met Delsing

Zaterdag minimix nieuwe Bmkltsch Rcrds artiesten en EP-primeur op 3FM

Ingmar Griffioen ,

Bmkltsch Rcrds gooit het roer om. Tijd voor een nieuwe richting, vers bloed in de artiestenstal, meer club-avonden in EKKO, OT301 en Parijs. En tijd voor een nieuwe EP van labelman Mike Mago (Michiel Thomassen). Morgen primeurt die EP in Dansen Met Delsing, het dance-programma dat 3voor12 elke zaterdag van 2.00 tot 6.00 uur op 3FM uitzendt. Daarin stelt het label met een minimix meteen de nieuwe artiesten voor.

"Ik vind het als mens belangrijk om altijd te proberen jezelf opnieuw uit te vinden", verklaart Michiel Thomassen alias Mike Mago, een van de oprichters van Bmkltsch. "Even stilstaan bij waarom je doet wat je doet. We dachten met Bmkltsch Rcrds aan een nieuw logo en artwork en tegelijkertijd wilden we de vernieuwing en verbreding opzoeken." Twee maanden terug had het Utrechtse platform wat zaken op een rijtje. "We hadden het idee waar we achter willen staan en welke artiesten we willen supporten. Tegelijkertijd kwamen veel artiesten naar ons toe, die wellicht aanvoelen dat we een nieuwe kant op wilden."

Zodoende presenteert het label zes nieuwe releases. "Als je twee jaar niet naar Bmkltsch geluisterd hebt, is het niet wat je verwacht. Anders had je de veranderingen wel gehoord." Mike Mago houdt het tempo er goed in. Na drie releases in 2012 ligt er nu EP The Show en de lovende reacties van onder andere The Magician, Crookers, Josh Wink en Tensnake op het titelnummer sterken hem in de overtuiging dat hij de juiste richting is ingeslagen. "Ik ben blij dat de nieuwe release past in de sfeer van wat komen gaat. De geluiden zijn zo positief dat ik stiekem wel wat succes verwacht."

Daarbij denkt Thomassen niet aan een Megahit, maar aan internationale interesse en airplay. "The Show wordt nu al opgepikt door onder meer BBC Radio 1 en Studio Brussel. Als mensen vaker je plaatje draaien, gaan dj's of programmeurs op een gegeven moment kijken wie die gozer is en je boeken op hun feestje. Dat is mijn over de grenzen strategie", grinnikt de Utrechter.

De zes releases zijn allemaal van nieuwe artiesten, oud-Hollandse Nieuwe U Know & The Drill en het Amsterdamse duo Henzel & Disco Nova zijn de enige Nederlandse. "Jongens als Tuff Wheelz (EP nu op de Luisterpaal) en Broke One wilden we echt graag op ons label, omdat we verwachten dat zij het de komende tijd gaan doen." Gemene deler van de nieuwe lichting: "Tracks die we tof vinden, die een bepaalde energie hebben. Dat kan best breed zijn. Het is muzikaal wat melodieuzer en refererend aan oude house, zoals je nu veel hoort in UK stijlen. Dat is echt iets waar ons hart sneller van gaat kloppen."

Live wil Bmkltsch ook uitbreiden. De Taped clubavond is van HAL16 naar EKKO verhuisd (volgende editie vrijdag 1 maart) en doet ook Parijs en de Amsterdamse OT301. "We willen ook meer festivalstages doen, zoals we in 2010 op Exit in Servië deden." Zie voor een verslag met opnames hieronder. Je hoort de première van Mike Mago's single The Show deze zaterdagnacht na 2.00 uur in Dansen Met Delsing op 3FM. Tomas Delsing draait de Bmkltsch Rcrds minimix vanaf 4.00 uur.