#LL13: Fikkiesteken in de Alpha met Fall Out Boy #LL13: Fikkiesteken in de Alpha met Fall Out Boy

Succesvolle comeback stadionpoppunk

, Atze de Vrieze, foto's Tim van Veen

#LL13: Fikkiesteken in de Alpha met Fall Out Boy

Succesvolle comeback stadionpoppunk

Atze de Vrieze, foto's Tim van Veen ,

Een jaar of vier vreesden de fans van Fall Out Boy dat het over en uit was met hun favoriete band. De tieneridolen verlegden hun aandacht naar de andere zaken des levens en leken toegevoegd aan de annalen van de poppunk. Maar ineens zijn ze er weer, met de grootste hit die ze in ons land gehad hebben.

HET CONCERT:

Fall Out Boy, Lowlands Alpha, 18 augustus 2013

DE ACT:

Fall Out Boy begon als een typische poppunkband: vinnige gitaarsongs met boy-band-heldere zang. Stoer maar toch ook licht verteerbaar. Met het nieuwe album Save Rock 'N Roll is ironisch genoeg juist de rock 'n roll wel zo'n beetje verdwenen uit het geluid. Met name de elektronisch aangedikte drums zorgen ervoor dat Fall Out Boy mee kan in de loudness war van de charts.

HET NUMMER:

Het best lukt dat met 'My Songs Know What You Did In The Dark', beter bekend als 'Light Em Up'. Beetje gekke titel, wat moeten we ons bij die horrorknipoog precies voorstellen? Zelfs met een goed gevoel voor beeldspraak is dat niet gemakkelijk. Maar de song werkt wel, dankzij die vette sound, het meebrulbare 'light em up up up' en vooral het universeel verstaanbare 'ooooohooooohohohoooooohohohooooohoooo'.

HET MOMENT:

Van zo'n gelikte rockband als Fall Out Boy mag je best een beetje entertainment verwachten. Los van het feit dat bassist en hunk Pete Wentz door velen hier als een attractie op zich beschouwd wordt, is het verder op dat vlak nogal karig. De attributen komen uit het publiek: een enorme draak kruipt over het publiek naar voren, uitgerekend tijdens oude hit 'This Ain't A Scene, It's An Arms Race'. Dat momentje en die hit had de set wel even nodig, want tot die tijd was het allemaal wel prima, maar toch een beetje voorspelbaar en gewoontjes.

OOK OPMERKELIJK:

Van het heilige oeuvre van Michael Jackson blijf je af, maar het moet gezegd: die cover van 'Beat It' past prima in het plaatje hier. Misschien komt het door de rocktwist die het origineel al heeft (je weet wel, solo Eddie Van Halen). Zeer geschikt voor de festivalweide.

HET PUBLIEK:

Misschien komt het doordat de band al dik tien jaar bezig is, maar het publiek hier is bepaald niet jong te noemen voor een poppunkband. Kennelijk is Fall Out Boy in staat om het brede publiek aan te spreken. Niet genoeg om de Alpha te vullen, maar ze zingen wel vrolijk mee met de hitjes.

HET OORDEEL:

Voor liefhebbers van het betere vedergewicht rockwerk levert Fall Out Boy hier een prima show.

DE FOTO:

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12