#LL13: Partyknaller Dizzee Rascal #LL13: Partyknaller Dizzee Rascal

'Thank you Amsterdam!'

, Sjoerd Huismans, foto's Jelmer de Haas

#LL13: Partyknaller Dizzee Rascal

'Thank you Amsterdam!'

Sjoerd Huismans, foto's Jelmer de Haas ,

‘BITCH I’M A SUPERMAN!’ Net als op Pitch speelt Dizzee Rascal vandaag op Lowlands veel nieuw materiaal. Wie dacht dat Rascal ooit nog wel eens terug zou keren naar zijn grime roots, komt bedrogen uit. Het nieuwe materiaal is nog platter dan we al gewend zijn van Tongue N Cheek, maar een dikke party kan er zeker op gebouwd worden.

HET CONCERT:

Dizzee Rascal, Lowlands Bravo, zondag 18 augustus 2013
 

DE ACT:

De Londense rapper Dizzee Rascal (alias voor Dylan Mills) maakte ooit ijzersterke en best wel gefreakte grime; zijn vroege hit ‘I Luv You’ is een iconische track binnen het genre. Maar nu is Rascal vooral bekend van partyknallers als ‘Bonkers’ en hits met Shakira en Robbie Williams. Wat platter en commerciëler allemaal natuurlijk, maar Rascal rockt die trashy electrosound best goed, getuige het succes dat het hem oplevert. Geweldige tongval ook: ‘jafaican’ wordt deze multiculturele evolutie van het traditionele cockney genoemd.
 

HET NUMMER:

Poeh, wat is het fijn dat ‘Fix Up, Look Sharp’ tussen al dat eurotrash geweld nog steeds langskomt zeg. En de Bravo gaat hier heel hard op, eigenlijk past die ouwe grime ook veel beter bij een Lowlandspubliek. Ook in de brag ’n boast op ‘Jus’ a Rascal’ laat Dizzee zien wat een geweldige rapper hij kan zijn. Wat een contrast met bijvoorbeeld het drakerige 'Goin’ Crazy', de hit met Robbie Williams.
 

HET MOMENT:

Na ‘Bassline Junkie’ als derde in de setlist, volgt meteen nog een nieuwe song: ‘Ass Like That’. Een goede indicatie voor hoe de nieuwe plaat van Rascal, die volgende maand uitkomt, gaat klinken. Opgedragen aan alle vrouwen in de tent, alsof dat uit de lyrics niet duidelijk wordt.
 

OOK OPMERKELIJK:

Thank you Amsterdam!’ roept Rascal tot twee keer toe. Zou hij denken dat hij nog steeds op Pitch rondloopt?
 

HET PUBLIEK:

Where’s the energy!?’ schreeuwt Rascal aan het begin van zijn optreden. Dat hoeft hij geen tweede keer te roepen. Springen, beuken, moshpitten, bij elkaar op de schouders gaan zitten, het publiek gaat volledig mee in de gekte. 

HET OORDEEL:

Net als Kendrick Lamar vrijdag doen Rascal en zijn metgezellen op het podium een spelletje links tegen rechts. Maar hier moet het publiek ook ‘FUCK THAT SIDE’ erbij schreeuwen. Na Lamar is Rascal de grootste rapper die op Lowlands 2013 staat, maar vergeleken met de klasse van Lamar valt zijn show in het niet. Maar ach, wie geeft er wat om klasse, als je ook met een vuist in de lucht op ‘Bonkers’ kan beuken. Nou, vanavond Geordie Shore kijken iemand?

DE FOTO:

 Het hele concert van Dizzee Rascal op Lowlands 2013:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12