#LL13: Deze Hacienda is om te huilen #LL13: Deze Hacienda is om te huilen

Slecht geluid strooit roet over vijfsterrenavond

, Job de Wit

#LL13: Deze Hacienda is om te huilen

Slecht geluid strooit roet over vijfsterrenavond

Job de Wit ,

In theorie is de nieuwe Hacienda-tent op Lowlands een soort Paradise Garage, naar de legendarische club in de jaren zeventig en tachtig van de New Yorkse dj Larry Levan. De Paradise Garage is de walhalla-fantasie van elke danceliefhebber met enig historisch besef, een onmogelijk ideaal waar soul en disco en alternatieve popmuziek ooit samengingen in een, als je de verhalen mag geloven, ultieme dansvloerervaring. Daar is natuurlijk in de verste verte niet aan te voldoen, maar deze Hacienda is wél de opvolges van Lowlands' legendarische Groove Tube. Magie has been known to happen daar. De Groove Tube stond nooit in het officïele blokkenschema, maar (Nederlandse) dj's als Mr. Wix, Tom Trago, KC The Funkaholic en Antal hebben er wel degelijk legendarische feesten op gang gebracht. Disco leefde in de Groove Tube, met een cocktailbar, grote planten, en danslustig volk. Muzikaal kon het alle kanten op, stijlvol, cool en vooral: party was het altijd. En nu is er de Hacienda, gesponsord door dezelfde rumstoker. Ruimer, overzichtelijker, mooier misschien wel. Maar de nieuwe Hacienda was, de eerste avond in ieder geval, geen Groove Tube.

Aan de dj's lag dat allesbehalve. Mr. Wix, nog geen maand (?!) na zijn officiële afscheid als professioneel dj, Cinnaman, KC, diens nieuwe protégé Boye… de juiste dj's met de juiste platen (van de Pointer Sisters tot de Ramones) waren er. De Amsterdamse incrowd, voor wie de Groovetube altijd vaste stek was op Lowlands, liet zich ook zien. Het zag er niet alleen gezellig uit in de drukke dj-booth, waarschijnlijk klonk de muziek daar ook erg goed. KC leek er althans lekker in te zitten zo vlak naast de monitors. Lowlands-partyweekend! Vier mojito's alsjeblieft! Maar daar kwam het dus niet van.

Dat de koude lucht vanwege de grote entrees moeiteloos door deze discoschuur waait, is nog te overkomen. Maar niet het dramatisch slechte geluid. Er zit nauwelijks laag in. Anders dan in de X-Ray bijvoorbeeld, klinkt elke track pet. KC gooit er een vijfsterrenclassic als Chic's ' Want Your Love' in en ik voel… niks. Dat kan niet de bedoeling zijn. Achterin is het nog erger. Er hangen wel luidsprekers, maar wat daar uit pruttelt mag geen naam hebben. Dit is een mislukte missie. Lowlands, Bacardi, doe er alsjeblieft wat aan. De Groove Tube was een van mijn favoriete plekken hier. Deze Hacienda is om te huilen. Doe het die pracht-dj's niet aan, en de fijnproevers die er ooit hun feestwalhalla vonden ook niet.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12