#LL13: Deep Sea Arcade doet een hoopje #LL13: Deep Sea Arcade doet een hoopje

Meeblèren, strandballen en het zand uit de ogen spelen

, Timo Pisart

#LL13: Deep Sea Arcade doet een hoopje

Meeblèren, strandballen en het zand uit de ogen spelen

Timo Pisart ,

Een historisch momentje: het rode lint is doorgeknipt, Lowlands 2013 is van start met Deep Sea Arcade die de altijd prettig kleine India-tent mag openen. Omver blazen ze de tent allerminst, maar zodra het zand uit de oogjes is gespeeld, duikelen de Aussies toch tenminste over elkaar heen voor een vrolijk hoopje.

HET CONCERT:

Deep Sea Arcade, Lowlands India, vrijdag 16 augustus 2013 

DE ACT:

Klaar voor phasers, surfriffs en wortelbroeken? Verwelkom India-opener Deep Sea Arcade from Down Under. Zo psychedelisch als landgenoten Tame Impala en Pond worden deze Aussies nergens, maar in ruil daarvoor hebben ze wat fijne radiovriendelijke liedjes met een prettig vleugje britpop. Single Girls haalde eerder al de playlist van 3FM, en vandaag begrijpen we prima waarom.

HET NUMMER:

Inderdaad die puike single 'Girls', met de hook meteen aan het begin, een aanstekelijk tamboerijntje in het refrein en inderdaad een phasergitaartje dat het nummer vettig volsmeert. Refreintjes zijn sowieso de kracht van Deep Sea Arcade: 'Seen No Right' en 'Steam' zijn nog twee van zulke liedjes die je meteen wil meeblèren. 'You want it? You want it? Yeah, you come and get it!' In die laatste zit meteen ook een riff die ooit door Rolling Stone Keith Richards uitgevonden moet zijn en die ook al zo graag door de Dandy Warhols werd gehanteerd. Origineel is 't allerminst, maar leuk? Jazeker.

HET MOMENT:

Een hoopje! Er wordt een heus hoopje gedaan! Uitgezonderd het Duracell-konijntje van een zanger duurt 't even voordat de Aussies loskomen - laat staan het publiek, maar met slotnummer 'Catch Up' maken we dat even goed. De zanger zwaait vervaarlijk met zijn microfoon, en tijdens de laatste tonen duwt de gitarist vrolijk zijn plank tegen het lichaam van de bassist. Feedback, schaterlach en al gauw liggen de twee over de grond te rollen.

OOK OPMERKELIJK:

Af en toe probeert Deep Sea Arcade tóch de psych-rocker uit te hangen: 'Black Cat' heeft zo'n overstuurde rockriff en dito gitaarsolo. De bassist zit inmiddels behoorlijk in de groove en zwaait zijn vettige haren heen en weer. Het eindigt in een uitgesponnen zooitje, dat wel, een modderpoel die nergens naartoe stroomt. 

HET PUBLIEK:

Jawel, de eerste strandbal is geworpen. Daarmee is overigens alles wel gezegd: we moeten nog wel even wakker worden. Tijdens deze eerste show in de India staan vooral de vroege vogels, de jonkies en een enkele hipster. Af en toe wordt er al wat geheupwiegd, maar de halfvolle tent is vooral afwachtend het eerste biertje naar binnen aan het werken.

HET OORDEEL:

Op dag twee en drie willen de openingsconcerten in de India nog weleens legendarisch zijn: het publiek is nog katerig van de lange nachten en staat daar om te worden bediend met bloedmooie liedjes. Deze openingsshow van de eerste dag Lowlands is daar amper mee te vergelijken. Deep Sea Arcade speelt alleraardigst maar nergens memorabel. De vijf zijn zelfs nog wat bleu op deze vroege middag en hebben niet genoeg liedjes die de oren doen klapperen. Wedden dat dat er morgenochtend bij Daughter heel anders aan toe gaat?

DE FOTO:

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12