#LL13: Backstage aapjes kijken #LL13: Backstage aapjes kijken

Op safari met Shoestring

, Bas van Duren

#LL13: Backstage aapjes kijken

Op safari met Shoestring

Bas van Duren ,

Weet u het nog? Vorig jaar was de bizarste ervaring van heel Lowlands, de trip die reisorganisatie Shoestring in petto had: met een boerka aan in polonaise onder de Alpha. Het bureau is dit jaar terug. Zo gek als in 2012 wordt het niet, maar de backstagesafari met het hilarische duo Leonard & Jeroen is een waardige opvolger.

Bij Best Kept Secret waren het nog de artiesten die op safari gingen, op Lowlands zijn het de bezoekers. Al vroeg op de vrijdagmiddag is het druk rond de stand van Shoestring. Misschien vanwege het succes van vorig jaar? Dat zou goed kunnen, want je moet echt wel even wachten, maar dan kun je op een heuse 'backstagesafari', compleet met twee toergidsen in de gedaante van het komisch duo Leonard & Jeroen dat wel vaker op Lowlands is te vinden. Na het maken van een paspoortfoto en de wachtrij kan de reis beginnen.

Leonard deelt/gooit verrekijkers uit, de wagen vertrekt en het on-Lowlandse 'Ticket to the Tropics' van Gerard Joling is de reismuziek. 'Wisten jullie dat Joling niet welkom is op Lowlands,' zegt Jeroen. 'Als hij zich front- of backstage begeeft, mag je hem eraf trappen.' De zanger is niet de enige die het moet ontgelden: twee onschuldige paarden worden goed uitgescholden, 'omdat het kan'. Jeroen vervolgt: 'We gaan naar een plekje waar niemand komt. Waarom? Omdat er echt geen fuck valt te beleven.' De absurditeit van dit alles doet het goed bij de deelnemers.

Een safari zonder een fotomoment: dat kan natuurlijk niet. De heuvel achter de Alpha is daar een uitstekende plek voor. De hele groep gaat samen met Jeroen op de foto en dan weer snel terug de bus in, want met maar één voertuig moet er toch wel een beetje haast worden gemaakt. Het mooiste moment krijgt iedereen dan op de terugweg: vlak voor het  eindpunt staat een stel elkaar tegen een hek op te vreten. De bus blijft uiteraard zo lang mogelijk stilstaan, zodat de safarigangers dit schaars waargenomen paargedrag kunnen vastleggen voor het thuisfront.

Eenmaal weer op vertrouwde grond bespreken Marcel, Ruben, Rene en Tom uit Hardinxveld het geheel nog even na. Marcel: 'Ik had na dat lange wachten op zich wel meer verwacht van wat er te zien was.' Ruben: 'Ik ook, maar de reisleider maakte een hoop goed.'

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12