Hollandse Nieuwe 43 maand lang op de Luisterpaal Hollandse Nieuwe 43 maand lang op de Luisterpaal

HN zomereditie met 14 verse maatjes in het teken van dance!

, Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen

Hollandse Nieuwe 43 maand lang op de Luisterpaal

HN zomereditie met 14 verse maatjes in het teken van dance!

Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen ,

De Hollandse Nieuwe zomereditie is hier! Geen dubbeldikke editie, maar gewoon de veertien beste tracks om je de zomer door en de dansvloer op te helpen. De 43e Hollandse Nieuwe staat namelijk voor de helft in het teken van dance. Inclusief nieuw werk van bekende HN'ers Julien Mier en U Know & The Drill en de kersverse single van Thomas Azier, onze Hollandse Nieuwe van de Maand. Tel daar gerust uitstekende pop, verrassende hiphop, Groningse garage rock 'n roll, twee aanstormende jonge songwriters en smerige Amsterdamse punkrock met leden van Gewapend Beton en The Devil’s Blood bij op. In augustus slaan we een maandje over, maar in het najaar is de HN weer terug. Hollandse Nieuwe 43 staat de hele maand op de Luisterpaal en je vindt alle links in dit artikel.

De Hollandse Nieuwe in tekst op trackvolgorde: Opener is traditiegetrouw de Hollandse Nieuwe van de Maand: Thomas Azier, met zijn fraaie nieuwe single Ghostcity. Close Up komt uit Utrecht, deed onlangs al een Niggas In Paris-cover in de 3FM Freaknacht en maakt pure up-tempo pop. Josbros is een 19-jarig rap-talent uit Nieuwegein, ontdekt door Jiggy Djé op de Herman Brood Academie en hij doet voorprogramma's voor de Great Minds clubtour. Deze track is een voorbode van de Andre Kuipers release. Subp Yao leverde al wat goede remixen voor de HN en heeft nu zelf de fijne Bottles Poppin' EP vol bass uit op Basserk, bonus-mix van Frenquency in yer face hierrr. Ook U Know & The Drill kwam al eerder voorbij. Ditmaal zit het Utrechtse producersduo bovenop de houserevival met een fijne EP op BMKLTSCH Records.

Het Groningse The Black Cult (naar eigen zeggen 'de beste band voor lege zalen') levert de betere garage rock 'n roll en liet dat begin vorige week nog live in 3voor12 Radio horen. Anne Groen is een jonge singer-songwriter die de finale van de Amsterdamse Kunstbende in de Melkweg haalde. Vincent Leijen is een Arnhems elektronica-talent, wiens eerste single onder meer support krijgt van Mike Mago en Olivier Weiter. Producer San Holo leverde al eens een trap-banger en ditmaal bakte hij de harde hiphop & beyond beats voor de debuut-EP Koninklijke Herrie van Hagenaar Prinsenkind (lees meer bij 3voor12 Den Haag). Opvallend vrolijke hiphop uit Soest/Amsterdam komt van Soskop, deelnemer aan de Popronde dit najaar.

De jonge songwriter Jack Daily heeft net zijn eerste single uit en komt uit de vruchtbare Amsterdamse schoot. Death Alley komt ook uit de hoofdstad, maar dan de vuige punkhoek. Met ex-leden van Gewapend Beton en The Devil's Blood debuteren ze met een splitsingle met Peter Pan Speedrock. Pinch-Hitters is het nieuwe vehikel van Dion Cassius (Oi! en MWM Recordings) en Stereologue (winnaar ADE producer contest), die hiphop, dubstep en house samenbrengen en debuteerden met een remix van The Opposites' Hey Dj voor Serious Request 2012. De bonus is van producer Julien Mier, die zich al met meerdere releases en remixen een uitmuntend elektronica-talent toonde. Zijn nieuwe EP Jane's Junkyard is net uit op Lowriders en luister je op de Luisterpaal.

Tracklist Hollandse Nieuwe 43

1. Thomas Azier - Ghostcity
2. Close Up - Cold War Affair
3. Josbros - Next Best (prod. by J'Dicious)
4. Subp Yao - Thunderclap feat Sevdaliza
5. U Know & The Drill - I Need You
6. The Black Cult - Drugs
7. Anne Groen - Mystery Birds
8. Vincent Leijen - Rosette
9. Prinsenkind - Schiet Op (prod. by San Holo)
10. Soskop - Kort zal ze leven (prod. by RealiztiQ)
11. Jack Daily - It’s Alright
12. Death Alley - Evil Chants
13. Pinch-Hitters - Banging With The Drum$
Bonus: Julien Mier - Ever Lonely (check zijn EP op de Luisterpaal)

Luister nu een maand lang naar Hollandse Nieuwe 43
Vind je dat jij of je band ook thuishoort op een Hollandse Nieuwe sampler? Meld jezelf dan aan! Stuur je muziek naar de redactie per mail: 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12