#ESNS13: The La La Lies, wel le le leuk #ESNS13: The La La Lies, wel le le leuk

Iets te gewoontjes om echt te imponeren

, Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp

#ESNS13: The La La Lies, wel le le leuk

Iets te gewoontjes om echt te imponeren

Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp ,

The La La Lies uit Alkmaar maken sinds 2009 hun eigen nummers en ze kregen een kickstart door in DWDD te mogen spelen. Inmiddels is de band toe aan het uitbrengen van hun in 2011 al opgenomen debuutplaat. Labelgenoten DeWolff namen de mannen in het voorprogramma, zodat veel grote Nederlandse podia al werden aangedaan door het viertal.

GEZIEN
The La La Lies, Noorderslag, Heineken Foyer, 12 januari 2013

 
MUZIEK
Redelijk recht-toe-recht-aan rock met veel sixties invloeden. Zelf noemen het ze 'eerlijke rockmuziek door leugenaars', daar is weinig aan gelogen. Het blijft vaak op de vlakte, maar kan wel prima op de radio worden gedraaid. Het zal ook niet misstaan in een rockcafé. 
 
PLUS
The La La Lies is een degelijke rockband. Het eerste nummer met tweestemmig refreintje zet de toon voor de rest van het optreden, recht voor zijn raap met goede gitaarpartijen en een strakke drummer en bassist. Tegen het eind gaan de remmen meer los en laat gitarist Louis Inghels zien dat hij lekker tekeer kan gaan met een verscheurende solo waarbij hij de haren op zijn hoofd en borst laat wapperen. 
 
MIN
Heel eigenzinnig is The La La Lies niet. Ongeveer de helft van de nummers verzandt in middelmatigheid. Het is gewoon en 'wel leuk'. De poses van zanger en gitarist Sander den Das als hij niet gitaar hoeft te spelen zijn een beetje gedateerd. Ook het tamboerijntje en de sambaballen voegen weinig toe aan het geheel en tekstueel is het bovendien niet al te sterk.
 
CONCLUSIE
The La La Lies slagen er niet in zich echt te onderscheiden in de drie kwartier die ze krijgen op Noorderslag. De set kent een paar hoogtepunten waarin de band wel de potentie laat horen, maar veel nummers zijn te gewoontjes. Instrumentaal zit het wel snor, maar het songmateriaal kan beter en gevarieerder.  
 
CIJFER: 
6,5
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12