#ESNS13: Tessa Rose Jackson ontluikt in 3voor12-zaal #ESNS13: Tessa Rose Jackson ontluikt in 3voor12-zaal

Vrolijke popsongs met een ingetogen tedere kant

, Judith Laanen

#ESNS13: Tessa Rose Jackson ontluikt in 3voor12-zaal

Vrolijke popsongs met een ingetogen tedere kant

Judith Laanen ,

Tessa Rose Jackson, één van de 12van3voor12, mag een afgeladen 3voor12 Podium in de bovenzaal van de Oosterpoort vanavond openen en dat doet ze glansrijk. Sterker nog, ze oogt alsof ze totaal geen moeite hoeft te doen. Bandleden incluis krijgen ze tijdens een solo-nummer de zaal meteen de zaal muisstil.

CONCERT
Tessa Rose Jackson op 3voor12 podium in de bovenzaal Oosterpoort, Noorderslag, zaterdag 12 januari 2013

MUZIEK
'Hippiekind' en conservatoriummeisje Tessa Rose Jackson studeerde aan de befaamde Britse BRIT school in Londen en maakt vrolijke uptempo popliedjes. Jackson is ook geselecteerd als één van de 12van3voor12 van 2013.

PLUS
Zonder dat je Tessa Rose Jackson ook maar hebt zien spelen kun je al horen dat er een flinke band achter schuil moet gaan: we tellen drums, gitaar, trompet, trombone, een tweede zangeres die de xylofoon bedient en een mandolinespeler. Live krijgen haar radiofähige popliedjes de extra laag die ze meer diepte geven. Haar wapenfeit, het liedje dat in een IKEA-reclame is gebruikt, 'Change Time', speelt ze halverwege de set. Dat liedje wordt nog leuker door de zwierige keytar-solo.
Tessa primeurt een nieuw nummer voor ons, waarover ze zegt dat degene voor wie het geschreven is waarschijnlijk nooit zal weten dat het voor hem bedoeld is. Dat nummer, een soort excuusbrief (‘forgive my mistakes’, zingt ze) voert ze loepzuiver solo op gitaar uit. Ze laat zien dat ze naast knappe popsongs ook een ingetogen en breekbare kant kent. Tessa bewaart heel slim een ‘meezingnummer’, waarin we al onze creativiteit in de ooh’s kwijt kunnen, tot het einde van de set.

MIN
Kleine kanttekening is misschien dat ze nog wat kan werken aan de lol op het podium want ze oogt nog ietwat stijf. Misschien zijn het nog zenuwen, maar pas bij het laatste nummer glijdt de last van haar schouder.

CONCLUSIE
Goede popsongs met een grote hitpotentie. Tessa Rose Jackson heeft nog geen album uit, maar uit het feit dat ze al een liedje in een reclame van een Zeer Bekend Woonbedrijf heeft weten te krijgen, kunnen we zeker opmaken dat we haar in de gaten moeten houden. Dit is geen one-hit-wonder, hier zit meer achter.

CIJFER
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12