#ESNS13: Kneuterig Tangarine voer voor het bejaardentehuis #ESNS13: Kneuterig Tangarine voer voor het bejaardentehuis

Tweeling act is meteen Radio 10 Gold proof

, Menno Visser

#ESNS13: Kneuterig Tangarine voer voor het bejaardentehuis

Tweeling act is meteen Radio 10 Gold proof

Menno Visser ,

Open de schuifdeur, dames en heren…tromgeroffel…voor de zingende eeneiige tweeling! En ja hoor, dames en heren, zometeen weer een goochelaar en de dame met de drie borsten, maar nu eerst...Tangarine!

GEZIEN
Tangarine, Noorderslag, Kelder, 12 januari 2013

MUZIEK
Tsja. Er is onmiskenbaar een retrotrend aan de gang in de popmuziek op het moment. Psychedelica galore, aangevoerd door Jacco Gardner. Maar ook andere seventies en eighties trends vliegen je tegemoet, tot aan shoegaze toe. Maar de terugkeer van de kneuterigheid, daar hadden we tot voor kort nog niet van gehoord… Tangarine is de zingende tweeling Sander en Arnout Brinks, die het al tot de finale van De Grote Prijs schopten, reeds een paar albums maakten en nu vanmiddag net getekend zijn door platenlabel Excelsior.

PLUS
Geen noot was vals, hoor! Als een tweekoppig monster zingen ze net zo fijn samen als Simon & Garfunkel. Dat is precies een nummer leuk. Maar dan gaat het nog een half uur door met precies dezelfde nummers. Wel sympathiek is dat de aan hen gegeven twee flessen whiskey het publiek in gaan…vast en zeker ter compensatie...

MIN
Met retro is weinig mis, maar dit gaat te ver. De kneuterigheid straalt er van af. Aapje gezien, kastje dicht, maar dit gaat maar door en gaat maar door. Alsof de radio op Radio 10 Gold staat, vrij ernstig dus. En als het nog een grap was, maar nee, dat is zeker niet het geval. Je moet vrij bejaard zijn dit nog leuk te vinden.
 
CONCLUSIE
Binnenkort tussen de schuifdeuren in een bejaardenhuis bij jou in de buurt! Ook kwaliteitslabel Excelsior kan er wel eens flink naast zitten…

CIJFER
4

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12