#ESNS13: TDTMCM wint zieltjes met illegale tosti's

Punk met chicks, hiphop met zwaarden

Atze de Vrieze ,

Guerilla actie: The Don't Touch My Croque-Monsieurs delen illegaal tosti's uit voor de Oosterpoort. Aggregaatje, mooie meisjes achter de ijzers, hartjes van ketchup, alles. De boodschap: vanavond om 02:00 uur, 3voor12 zaal. Be there. TDTMCM. Beste. Band. Ooit.

Gezien
TDTMCM, Noorderslag, 3voor12 zaal, 12 januari 2013

Muziek

Veel origineler vind je ze niet op Noorderslag vandaag. TDTMCM is een vervaarlijk schommelend bootje schorem dat metalgitaren en raps brengt met een punkattitude. Dat klinkt als een soort nu-metal nachtmerrie, de slechtste band ooit, een martelmethode, maar TDTMCM heeft A humor, B zinnige teksten en C drie beeldschone en goed zingende achtergrondchicks. Meisjes. Dames. Het is meestal lekker hard en wild, soms zelfs een beetje geil.

Plus

Die teksten gaan bijvoorbeeld over helikopters die boven ons hoofd cirkelen, oftewel de overheid die met zijn bemoei- en bespiedzucht elke keer weer met zijn hand in onze zak zit. Fokking maatschappijkritiek ja, maar dan wel met duizend knipogen. Het begint meteen goed met maatje Ome Omar op het podium. Hij doet een stagedive op de drie jongens vooraan, die netjes de tijd krijgen om hun biertje op de rand te deponeren. Dom Gedrag wordt luidt mee geschreeuwd: "Wat een idioot, als het even uitkomt vul ik zijn hoofd met lood!") Er zit een nieuw soort rebellie in deze eigenwijze zelfingenomen kwajongens. Een soort jonge-honden enthousiasme dat ook echt ergens over gaat. Stel jezelf de vraag waarom we doen wat we doen, waarom we pikken wat we pikken. Vergeet het ook meteen maar weer, want er beuken ineens allemaal mensen tegen je aan. Bij W P R Raad ("pak een fokking zwaard, hak iemands hoofd zet hem op een paal! La La La La La!") gaan de meisjes gewoon keihard mee in de pit. Glorie voor deze band.

Min
Dat zal er vast nooit van komen, omdat ze te raar en te onaangepast zijn. Het lukte tot nu toe absoluut niet om een voet tussen welke deur dan ook te krijgen, maar misschien verandert dat nu wel een beetje.

Conclusie

Ik heb geen mening over ooooooorlog!

Cijfer

9