#ESNS13: Geen vuiltje aan de lucht bij Sunday Sun #ESNS13: Geen vuiltje aan de lucht bij Sunday Sun

Wegsmelten met positivopop

, Bas van Duren

#ESNS13: Geen vuiltje aan de lucht bij Sunday Sun

Wegsmelten met positivopop

Bas van Duren ,

Presentator Michiel Veenstra kondigt ze aan als een band waarvan je bij ieder nummer in elkaars armen zult vallen en alles de liefde zal verklaren. Je zou zweren dat het om magische pillen gaat. Dat is deels waar; van de nummers van Sunday Sun moet zelfs de grootste pessimist moeite doen om een glimlach te onderdrukken. Meerstemmige mdma, het bestaat kennelijk.

GEZIEN
Sunday Sun, Entreehal, Noorderslag 12 januari 2013

MUZIEK
Feel good music for the summer. Wat begon als hobbyproject van drie oud-studenten van de Rockacademie in Tilburg, is uitgemond in een volwaardige band met drie EP's op zak. Referentiepunten: alles wat meerstemmig is en uit de jaren 60 afkomstig is. The Kinks, Beatles, kortom; liedjes smeden en het liefst zo min mogelijk in mineur.

PLUS
Hier staat geen band, maar een gilde. Vier vakmannen die meerstemmige zangpartijen tot een ware kunst hebben verheven. Met een solide ritmesectie bestaande uit drummer Wouter Rentema (GEM) en Jan Teertstra (Wooden Saints) lijkt het voor zangers Koen-Willem Toering (Woost) en Yoshi Breen (RubyQ) bijna een peulenschil om daar loepzuiver over heen te zingen. Maar ware vaklieden laten het lijken alsof het niets voorstelt. Dat zie je vooral halverwege bij een nummer waarbij het publiek wordt opgeroepen om vooral níet mee te klappen. Met slechts een gitaar, wat handgeklap en vier stemmen krijgt Sunday Sun vervolgens een grote groep belangstellenden muisstil.

MIN
Verwacht geen hoogdravende teksten over de zin van het leven of over algoritmes voor de factorisaties van integers. Dat geeft de band ruiterlijk toe. Daarnaast missen sommige refreinen catchyness.

CONCLUSIE
IJzersterke nummers gecombineerd met prima uitstraling en gouden keeltjes. Nog een paar mooie refreinen en Sunday Sun zou wel eens een hele mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.

CIJFER
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12