#ESNS13: Satellite Stories heeft net te weinig tekst #ESNS13: Satellite Stories heeft net te weinig tekst

Publiek schreeuwt om meer, zelfde liedje twee keer

, Sjoerd Huismans

#ESNS13: Satellite Stories heeft net te weinig tekst

Publiek schreeuwt om meer, zelfde liedje twee keer

Sjoerd Huismans ,

Satellite Stories are not trying to reinvent the wheel’, schrijft de band op zijn website. Mooi dat ze dat onderkennen. Ook schrijven ze dat hun reputatie als ‘amazing party band’ snel groeit. Aan zelfkennis geen gebrek: het drukt namelijk precies uit wat de band vanavond brengt op Eurosonic.

GEZIEN
Satellite Stories, Eurosonic, Muziekschool, 11 januari 2013

MUZIEK
Dansbare indiepop van vier hoogblonde Goden uit het hoogste puntje van Finland. Zo koud en donker is het in die contreien blijkbaar nog niet. Net als veel van de andere Scandinavische artiesten op deze editie van Eurosonic Noorderslag maken ze vrolijke feestmuziek. Te horen op het debuutalbum "Phrases To Break The Ice", dat afgelopen september uitkwam.
 
PLUS
De Muziekschool is goed gevuld voor aanvang van de show. De Finnen krijgen het publiek al snel aan het dansen met blije, catchy indiepoptunes. De teksten gaan over Scandinavische meisjes en Mexico (wat hebben al die bands met Mexico?) Single 'Sirens' wordt gedragen door een hoge gitaarriff en is het afstand het beste liedje van Satellite Stories. Een nummer dat de mensen al kennen ook: tot achter in de zaal gaat het los. Het publiek schreeuwt om meer op het laatst, waarop de band al snel terugkomt voor een toegift…

MIN
…die ze helaas niet hebben. 'Sirens' nóg een keer spelen is natuurlijk een beetje een zwaktebod. Doe dan een cover, van Two Door Cinema Club of The Wombats bijvoorbeeld. Niemand zou het verschil überhaupt horen. Satellite Stories is namelijk allerminst een originele band. Elk jaar komt er een dozijn frisse feestindie als deze voorbij.

CONCLUSIE                                                
Satellite Stories speelt het soort indierock dat garant staat voor hitjes. Het is absoluut niets nieuws onder de zon, maar de band geeft zeker een lekker optreden weg.
 
CIJFER
7-
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12