#ESNS13: Milkbar speelt gelikte formulerock #ESNS13: Milkbar speelt gelikte formulerock

Dansbare pop blijft niet hangen

, Sjoerd Huismans

#ESNS13: Milkbar speelt gelikte formulerock

Dansbare pop blijft niet hangen

Sjoerd Huismans ,

Go Back To The Zoo moet uitkijken, zo catchy zijn de poprockliedjes van Milkbar. Lalala-koortjes, meezingrefreintjes, het even laten inkakken in de brug zodat het publiek kan meeklappen: alle ingrediënten zijn aanwezig. Geen wonder dat je Serious Talent wordt met zo’n aanstekelijke portie dansbare feestrock. Maar blijft het hangen?

GEZIEN
Milkbar, Noorderslag, Oosterpoort Entreehal, 12 januari 2013

MUZIEK
Gevormd in Amsterdam via obscure contactadvertenties, werd Milkbar na de debuutsingle Accident door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. De band speelde in DWDD en deed mee aan de Popronde. Vervolgens dook Milkbar de studio in. Met het debuutalbum "Monday Club'' op zak staat de band nu op Noorderslag. Dat belooft een portie lekkere no nonsense rock. 

PLUS
Milkbar kan meer zijn dan een formuleband. Als ze zouden willen tenminste. De scherpe teksten van Skinny Jeans bewijzen dat de band wel degelijk iets te zeggen heeft: populistische politici (‘our common faceless enemy’, de media (‘copy-pasted trivia’) en celebrities (‘hollow shells in magazines’) krijgen ervan langs in hun teksten. Het is eigenlijk het beste liedje van Milkbar, al vroeg in de set gespeeld. De nieuwe single heet 'Julia', beschikt over Kings Of Leon-achtige zang maar helaas ook over een dertien-in-een-dozijn refrein.

MIN
Milkbar past naadloos binnen de geijkte formules: 3FM Serious Talent worden, een paar hits scoren, de hemel in geprezen worden, naar Amerika vertrekken en daar kansloos mislukken. Ontwijk deze route nou eens een keer en probeer een eigen geluid te vinden. Milkbar zou het makkelijk kunnen.

CONCLUSIE
Bij de afsluiter 'Accident', het nummer waarmee de band Serious Talent werd, gaat het dak eraf. Zo’n reactie op een showcase belooft wat. Milkbar kan de festivals gaan platspelen met zijn gelikte poprock. Een erg interessante band is het op deze manier helaas (nog) niet. Jammer.

CIJFER
6
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12