#ESNS13: Obligate Mattanja Joy Bradley #ESNS13: Obligate Mattanja Joy Bradley

Keihard rockend maar oersaai

, Timo Pisart

#ESNS13: Obligate Mattanja Joy Bradley

Keihard rockend maar oersaai

Timo Pisart ,

Denk je bij een 'singer-songwriter' te staan, heeft Mattanja Joy Bradley opeens een keihard rockende band meegenomen. Halverwege haar show komt tóch dat momentje waar de Oosterpoort op wacht: Mattanja doet een liedje in haar eentje. Dat is zoals het publiek haar kent van het programma De Beste Singersongwriter Van Nederland. En wat doen haar bandleden? Achter het podium ouwehoeren, lachen en bier drinken. Ai, naar zó'n band staan we dus te kijken...

GEZIEN
Mattanja Joy Bradley, Noorderslag 2013, Entreehal, zaterdag 12 januari 2013

MUZIEK
Waarschijnlijk ken je Mattanja Joy Bradley van De Beste Singersongwriter, het tv-programma waarin Giel Beelen op zoek gaat naar troubadours met talent. Mattanja - type rockchick met, naar verluidt, al heel wat wilde jaren achter zich - bracht het er nog niet eens zo slecht vanaf. Haar soulvolle stem en bluesy gitaarliedjes brachten Mattanja tot in de finale. Vanavond hing ze de akoestische gitaar goeddeels aan de wilgen, bracht een stevig rockende band mee en zong popliedjes met een kop en een staart.

PLUS
Toegegeven, deze band staat als een huis. Met de eerste klanken laat Mattanja Joy Bradley al horen dat hier géén singer-songwriter staat: haar snerpend soulvolle stem wordt bedolven onder spacey uitwaaierende synths en lompe gitaarfeedback. De breaks zitten op precies de juiste plekken, af en toe knalt er een goede discobeat doorheen om de openscheurende zang te ondersteunen. Ja, ook obligate gitaar- en orgelsolo's zijn present, zoals je van een goede popband verwacht. Met 'Wake Me Up' - haar binnenkort te verschijnen single - heeft ze misschien zelfs een hitje te pakken.

MIN
Waarom is het dan allemaal toch zo saai om naar te kijken? Eigenlijk is het simpel: de heren achter Mattanja zijn broodmuzikanten, die morgen gewoon met een andere act andere liedjes staan te spelen. Dit is gewoon wéér een klus, en zo staan ze er ook bij. De band is inwisselbaar, net als de liedjes van Bradley. Ze voldoen aan alle ongeschreven regels van de popmuziek, maar zijn daardoor onopvallend. Ook Bradleys show is nogal voorspelbaar, met bijvoorbeeld halverwege de verplichte ballad,zodat de daaropvolgende single er lekker inknalt. Je wacht gewoon op het moment dat er godverdomme eens een snaar springt, dat Bradley even struikelt over die hoge hakken van d'r, of dat er iets mis gaat waardoor spanning ontstaat.

CONCLUSIE
Het volume waarmee Mattanja en haar band door de Entreehal blazen ten spijt, is dit optreden behoorlijk slaapverwekkend. Maakt dat uit voor het grote publiek? Nee joh, in tegendeel! Met deze rockende en dansbare show kan Bradley onmogelijk mensen tegen de haren in strijken. Perfect voor bevrijdingsfestivals en pleinfeesten, dus geheid binnenkort bij u in de buurt te zien.

CIJFER
4,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12