#ESNS13: Kadavar herkenbaar, ouderwets goed #ESNS13: Kadavar herkenbaar, ouderwets goed

Epische solo’s en lange nummers met een baard

, Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp

#ESNS13: Kadavar herkenbaar, ouderwets goed

Epische solo’s en lange nummers met een baard

Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp ,

Bij het zien van de bandfoto van Kadavar is het lastig te zeggen in welk decennium deze is gemaakt. Door de lange haren, massa’s gezichtsbeharing en kleding waar ze in een vintagewinkel nog om zouden lachen doet het eerder aan vervlogen tijden denken dan aan het net begonnen nieuwe jaar. In studentenhol Vindicat mag het Berlijnse drietal in de verschraalde bierlucht laten zien dat het verleden nog leeft.

GEZIEN
Kadavar, Eurosonic, Vindicat, 10 januari 2013

MUZIEK
De muziek van doet de tijden van Black Sabbath en Led Zeppelin herleven. Stoner, hard rock en psychedelische elementen worden geserveerd op een bedje van klassieke rock. Nostalgisch en wel ouderwets goed. Riffs harder dan de buiklanding van Patty Brard en explosieve drumpartijen vormen samen met de steady bass uitgesponnen nummers. Hard en meedogenloos, maar met een creatieve basis door met name de fantastische instrumentbeheersing en enthousiasme van de gitarist en drummer. 
 
PLUS
Vooral de maniakale drummer (met zijn gigantische oermannenhaarbos, oermannenbaard en oermannenbarbaarse blik) is fantastisch om naar te kijken. Waarschijnlijk gaan er per jaar wel een paar drumkits doorheen, zo hard en verbeten ramt hij op alles wat hij maar kan raken. Samen met de solo’s van de gitarist drijft hij de band een paar keer tot grote hoogten, waarbij iedereen in het publiek met een grote glimlach en knikkend hoofd staat te kijken. Door de galm op de vocalen worden een paar nummers lekker psychedelisch en is het niet erg dat het zeven of acht minuten lang doorgaat. Het uiterlijk van de mannen is heerlijk ouderwets en ruig. Een heel leger aan Mike de Boer-en is nog niet genoeg om deze mannen er toonbaar voor een sollicitatie uit te laten zien. 
 
MIN
Veel van de nummers komen vaag bekend voor, en niet alleen maar als je het album van Kadavar een keertje hebt opgezet. Deze muziek bestaat al decennia en is door een stortvloed aan bands uitgemolken. Kadavar weet daar wel een redelijke eigen draai aan te geven, maar bij een optreden van drie kwartier komen toch te vaak gedachten opspelen dat je dit al wel eens hebt gehoord. Het imago past perfect bij de muziek, maar een beetje cheezy is het ook wel. 
 
CONCLUSIE
Kadavar weet niet echt te overdonderen, maar voor liefhebbers van de geschiedenis van de hardere rockmuziek roepen ze veel mooie momenten op. Maar meer eigenheid en creativiteit kunnen geen kwaad. 
 
CIJFER: 
7
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12