#ESNS13: Uitverkochte show voor het theater van Janne Schra #ESNS13: Uitverkochte show voor het theater van Janne Schra

Reis om de wereld in veertig minuten

, Bas van Duren

#ESNS13: Uitverkochte show voor het theater van Janne Schra

Reis om de wereld in veertig minuten

Bas van Duren ,

Rijen tot ver voorbij de entree van het Radio 6 podium. Een Nederlandse artiest van wereldformaat? Dat misschien nog net niet, maar wel een zangeres met mondiale allure. Voor haar muzikale circus is minstens vierhonderd man toegestroomd. Leve spreekstalmeester, bandleider en zangeres Janne Schra.

GEZIEN
Janne Schra, Noorderslag 2013, Radio 6 podium, zaterdag 12 januari 2013.

MUZIEK
Je ziet ze wel eens bij poppodia; bands die op hun gitaarkoffers stickers hebben van de landen die ze hebben bezocht. Schra en co. hebben het omgekeerde: niet zij zijn de hele wereld rond geweest, maar hun muziek wel. Van Franse chansons naar klezmer uit de Balkan en van Argentijnse tango tot aan Westerse indiepop; deze muzikale globetrotters sparen mijlen per noot.

PLUS
Niet Janne steelt met haar innemendheid de show, maar violist/pianist Sietse van Gorkom. Het gevoel dat hij in zijn spel stopt, is jaloersmakend. Voor het nieuwe album van Schra schreef hij de strijkersarrangementen, waarmee hij zich meteen onderscheidt van de meeste andere sessiemuzikanten. Schra's zoete stem druipt als honing tussen de partijen door en met een paar goedgeplaatste glimlachjes wordt iedereen nog een beetje warmer. 'Wat is het rustig hier' grapt ze tegen driehonderd man.

MIN
Sommige nummers dreigen iets teveel een pastiche te worden. Het muzikale circus is dan net iets te kolderiek - zo'n vrolijke noot is niet echt nodig.

CONCLUSIE

De populariteit van Janne Schra groeit nog steeds, zo blijkt hier op Noorderslag. 'We staan in april weer hier,' laat Janne weten. Hopelijk op een groter podium dan dit, want met zo'n zwaar oké repertoire, krijgt ze de grote zaal met gemak vol.

CIJFER

8+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12