#ESNS13: Hef haalt alles eruit wat er in zit #ESNS13: Hef haalt alles eruit wat er in zit

Zaal ontploft niet

, Christiaan Walraven

#ESNS13: Hef haalt alles eruit wat er in zit

Zaal ontploft niet

Christiaan Walraven ,

Hef stond al twee keer eerder op Noorderslag en is met reden zenuwachtig. Hier zit zijn publiek niet, maar wel de mensen die hem naar zijn publiek zouden kunnen brengen. En dan staat hij ook nog eens lijnrecht tegenover grote hiphophype Hydroboys geprogrammeerd. Meer dan een perfecte showcase afleveren kan hij hier niet, de zaal zal in geen geval ontploffen. Maar als een dappere, eenzame soldaat gaat hij de strijd aan.

GEZIEN
Hef, Noorderslag, Bovenzaal, 12 januari 2013
 
MUZIEK
Hef maakt hiphop in de puurste zin van het woord. Geen concessies, maar keiharde raps en de juiste attitude. Bijgestaan door backup mc's Crooks en Killah Keezy gaat Hef er vol in. Rauw en gedreven, dat is zijn devies.
 
PLUS
Hef doet vrijwel alles goed. Hij laat zien wie hij is en wat je kunt verwachten bij zijn shows. Geen crossovers met hippe muziekstijlen en geen oeverloze feestsessies ter vermaak, maar loeistrakke raps met een ogenschijnlijk luie flow maar een impact als een scherpschutter. Nee, geen hogere wiskunde voor Hef, maar het echte leven. "Morgen heb ik money, of zit ik vast. Als ik gepopt word, vertel ze hoe een nigger was." 
 
MIN
Hoeveel echt pure hiphopliefhebbers zijn er in de Oosterpoort te vinden vanavond? In de bovenzaal zijn ze in ieder geval op een hand te tellen. Dit is niet zomaar een uitwedstrijd voor Hef. Eerder een wedstrijd voor een stadion vol mensen die de spelregels nog niet kennen. Toch weet hij het volle half uur te boeien voor de aanwezigen, een kijkje te geven in een andere wereld. Maar wel een wereld die niet echt wordt begrepen.
 
CONCLUSIE
Daar valt niet tegenop te boksen. Hef moet heel diep gaan om hier overeind te blijven, maar doet het met verve. Voor zijn publiek heeft Hef het in zich om een onuitwisbaar optreden te geven, maar hier moeten alle zeilen bij. Hij blijkt vakman een geeft een nagenoeg perfecte showcase, maar voor die legendarische Hef-show moet je niet op Noorderslag zijn. 
 
CIJFER
7,5
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12