#ESNS13: Afpilsen bij Guerilla Speakerz

"Nog heel even een dansje doen dan"

Marco Muhring ,

Echt fraai ziet het er niet uit: een mannetje of veertig, het grootste gedeelte zich met moeite overeind houdend. Een typisch bandjesfestival als Noorderslag afsluiten als dj-duo is een zware taak, maar iemand moet het doen. Aan Guerilla Speakerz de twijfelachtige eer.

GEZIEN
Guerilla Speakerz, Noorderslag, Binnenzaal, 12 januari 2013

 
MUZIEK
Trap, bass, ballroom en een klein beetje moombahton. Zo’n beetje alle beats waar rappers als Hydroboyz en Danny Brown maar wat graag op los zouden gaan. Single 'Holla' kwam uit op het toonaangevende label Trouble and Bass en kon op support van onder meer zwaargewicht Baauer rekenen. 
 
PLUS
Het duo heeft zich het op het moment zo relevante genre trap compleet toegeëigend. Zonder de inmiddels platgedraaide publieksfavorieten van Baauer en TNGHT te (hoeven) draaien, mixen ze een uur lang de meest recente hits op hoog tempo achter elkaar door. De Speakerz draaien nu al zo’n jaar of drie mee en hebben het geluk, of de visie, om precies op te komen nu dat trap zo in de mode begint te raken. Ze laten zich niet uit het veld slaan door de bedroevend lege zaal en maken er maar het beste van. 

MIN
Dan draai je op de Eurosonic vrijdag in de Blauwe Engel tijdens een afterparty de pannen van het dak en sta je hier op Noorderslag om 02:00, voor een zaal vol publiek dat hier vooral even lekker af wil pilsen. Heel zuur en daarnaast onverdiend. Aan het begin van de set zijn er een mannetje of dertig binnen en dat zullen er niet meer dan maximaal tachtig worden. Voor veel bezoekers is dit de laatste halte voor de uitgang. Daarnaast staat het volume veel en veel te hard. Lag dat aan de dj's of aan de geluidsman?

 
CONCLUSIE
Het is een bekend verhaal dat dance en Noorderslag moeilijk samen (blijven) gaan. Daar kunnen de Guerilla Speakerz vanavond ook niets aan veranderen, alhoewel zij met opgeheven hoofd huiswaarts kunnen keren.
 
CIJFER
7