#ESNS13: Verwacht geen groeistuip meer van Electric Tears #ESNS13: Verwacht geen groeistuip meer van Electric Tears

Hoornse band heeft nog een lange weg te gaan

, Tekst: Ingmar Griffioen, foto's Harold Zijp

#ESNS13: Verwacht geen groeistuip meer van Electric Tears

Hoornse band heeft nog een lange weg te gaan

Tekst: Ingmar Griffioen, foto's Harold Zijp ,

Het Volkskrant-podium (Marathonzaal) staat vanavond in het teken van psych, beat, garage en rock 'n roll. Opener Electric Tears verdient enige introductie. Frontman Niels de Wit is "een van de unsung heroes van de Nederlandse rock 'n roll," weet presentator Gijsbert Kamer. De Wit speelde in de eerste bezettingen van Johan en de rest van de band wortelt in dezelfde Noord-Hollandse scene. Tim Knol is fan. Voor het podium slaan bekenden elkaar op de schouders en de drummer van Jacco Gardner komt ook aangelopen. Hoorn in het huis.

GEZIEN
Electric Tears, Noorderslag, Marathonzaal, 12 januari 2013

MUZIEK
Rudimentaire rock ('n roll) van viertal uit Hoorn. Vooral frontman Niels de Wit en drummer Bas de Vries zijn gepokt en gemazeld in het Noord-Hollandse band-circuit. Toetseniste Miranda Huibers en bassiste Els van Tol zorgen voor vers bloed.

PLUS
De Wit heeft in sommige nummers vergelijkbare zanglijnen te pakken als Jacob - Johan - de Greeuw, maar mist de melancholie. Hij is een goede gitarist en een prima liedjesschrijver, de rest van de band doet geen gekke dingen. Vooral de snelle en gejaagd gespeelde nummers bekoren, zoals de fijne single 'Bloodshed Eyes'. Heel serieus neemt De Wit zichzelf niet, al grappend over te lange outro's. "Het volgende nummer moet heel strak, want het is een cover van meneer Cartwright, de beste song-schrijver van de laatste honderd jaar." Woord! De bewerking van 'Stop And Think It Over' uit Greg Cartwrights Compulsive Gamblers tijd is goud. Bonuspunten.

MIN
De Wit heeft niet de ideale stem voor melodieus zangwerk. Schreeuwen en niet al te uitgesproken zang gaat hem beter af. Wat hij wel heeft is uitstraling en branie, maar dat moet nog een beetje overgebracht worden op de rest van de band.

CONCLUSIE
Het Noorderslag-debuut komt eigenlijk te vroeg. De band is nog niet dermate ingespeeld en in vorm dat ze een blijvende indruk kunnen achterlaten. Electric Tears is natuurlijk een beginnende band, maar niet zo jong meer dat we een wereldveroverende groeistuip voorzien.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12