#ESNS13: Douwe Bob is de Euroshopper onder de singer-songwriters #ESNS13: Douwe Bob is de Euroshopper onder de singer-songwriters

Flets optreden van televisietalent

, Menno Visser

#ESNS13: Douwe Bob is de Euroshopper onder de singer-songwriters

Flets optreden van televisietalent

Menno Visser ,

'Bekend van TV' is een sticker, die het in de hoogtijdagen van de Arcade verzamelalbums al goed deed. Een geruststellende gedachte voor het kijkvee, dat zich kan verheugen op het feest der herkenning. Een van de weinige acts die deze sticker vanavond op het hoofd draagt is Douwe Bob, bekend van het VARA/BNN tv-programma De beste singersongwriter van Nederland.

GEZIEN

Douwe Bob, Noorderslag, Kleine Zaal, 12 januari 2013

MUZIEK
Douwe Bob Posthuma is een negentienjarige Amsterdamse rootsy singer-songwriter. Vanavond treedt hij op met volledige band. En ja, je kent hem van zijn hitsingle Multicoloured Angels''.
 
PLUS

Hij blijft er gelukkig bij lachen. Mooiboy Douwe Bob geniet toch nog wel van zijn droom op een carriere. Ook al wordt hij meteen in het eerste nummer weggespeeld door toetsenist Matthijs van Duivenbode, die meer rock en roll in zijn laarzen heeft dan Douwe Bob in zijn hele lijf. Een andere geruststelling is dat de rest van het materiaal vaak minder country invloeden heeft dan zijn hitsingle. Het is veelal uptempo en 'Hey Doctor' zou zo maar ook een hit kunnen worden.

MIN

Een beetje singer-songwriter heeft karakter, sterke songs, geinige tussenbabbels en een uit duizenden herkenbare stem. Douwe Bob scoort maar matig op alle fronten. Met enige fantasie kan hij in de ballads een Johnny Cash-stem opzetten, maar hij is te nerveus om contact met het publiek te maken, te jong om karakter te tonen en op de twee genoemde liedjes na lijkt het meer op een feesten- en partijenband met te weinig covers. Dat maakt hem een soort Euroshopper onder de singer-songwriters.

CONCLUSIE
Gaandeweg het optreden krijg je steeds meer medelijden met Douwe Bob. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. "De beste" hangt als een molensteen om zijn nek. Laat die jongen nou rustig op zijn zolderkamertje verder oefenen, want voor het clubcircuit is hij nog niet klaar, hoeveel oude rotten hij ook om zich heen verzamelt. Gelukkig voor hem is een tweede reeks van 'de beste' in de maak en kan hij zich in die luwte beter  ontwikkelen.
 
CIJFER
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12