#ESNS13: Lekker hossen met Broken Brass Ensemble #ESNS13: Lekker hossen met Broken Brass Ensemble

Van je tôôt-tôôt-tôôt

, Marco Muhring

#ESNS13: Lekker hossen met Broken Brass Ensemble

Van je tôôt-tôôt-tôôt

Marco Muhring ,

De laatste noten van Milkbar zijn nog niet uitgestorven of de (staande) drummer van Broken Brass Ensemble tikt af. ‘Crazy in Love’ schalt uit zeven koperblazers. In de Muze, wat eigenlijk het restaurant van de entreehal van de Oosterpoort is, spelen de Friezen. Niet op een podium, maar gewoon tussen het publiek, op de grond.

GEZIEN
Broken Brass Ensemble, Noorderslag, Muze, 12 januari 2013

MUZIEK
Een New Orleans Brass Band, maar dan uit Leeuwarden. Funk, fanfare, Balkan en een beetje hiphop. De band stond eerder op festivals als Oerol en Into The Great Wide Open waar ze opduiken om midden in het publiek hun set te spelen. Soms wel een stuk of tien guerrilla-shows in één weekend.
 
PLUS
Vanaf het eerste moment is het feest. Nadat de omstanders na tien seconden begrijpen dat dit andere koek is dan een blasé blaasgroepje, wordt er gedanst. Naast het feit dat ze invloeden uit eerder genoemde genres eenvoudig verweven tot een aansprekend geheel, hoor je ook dat deze mannen hun instrument prima beheersen. Aangezien ze niet op het podium staan en dus geen afstand tussen publiek en podium hoeven te overbruggen, is het een en al interactie hier. Meeklappen, joelen, ophitsen en als hoogtepunt een zeer geslaagde sitdown. Na ieder nummer volgt een groot applaus en prijsnummer 'Peas' wordt als toegift voor de tweede keer gespeeld.  

 

MIN
Tuurlijk is dit een gimmick, en na een half uur heb je dit trucje dan ook echt wel gezien. Maar dat geeft natuurlijk helemaal niet: BBE weet waar hun kracht ligt en maakt hier optimaal gebruik van.

CONCLUSIE
Zoals eerder op Waddenfestivals al bleek, is dit de ideale band om tijdens je festival op het terrein tijdens de dode momenten de boel even op te laten zwepen. Meer is het niet en meer zal het niet worden, maar er zijn weinig bands op Noorderslag vanavond waarbij het publiek zo actief participeert en mee feest.
 
CIJFER
7,5
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12