#ESNS13: Daily Bread is seksier dan ooit tevoren #ESNS13: Daily Bread is seksier dan ooit tevoren

Vier keer scheepsrecht

, Laurence Tanamal

#ESNS13: Daily Bread is seksier dan ooit tevoren

Vier keer scheepsrecht

Laurence Tanamal ,

Zangeres Kimberly van der Velden vertelt trots dat zij al drie keer op Noorderslag stond. Vandaag is echter de eerste keer dat de vernieuwde Daily Bread hier op de bühne staat, met toetsenist Atser Damsma als gewenste versterking. Het moet na dit jarenlange proces toch voelen als een ‘nu of nooit’ moment.

GEZIEN
Daily Bread, Kleine Zaal, Noorderslag, 12 januari 2013

MUZIEK
De ‘sexy garage dance’ uit Daily Breads vorige leven is ingeruild voor new wave en synthesizerpop. Hun muziek wordt nu gedragen door melodieuze baslijnen, constante drumritmes en elkaar overlappende synthesizers. Omdat Damsma nu de toetsen en synthesizers voor zijn rekening neemt kan Van der Velden zich volledig richten op haar rol als frontvrouw en zangeres. Heel leuk, die drie eerdere boekingen voor Noorderslag, maar eigenlijk kun je het in oktober uitgebrachte Iterum (Latijn voor ‘opnieuw’) zien als hun debuutalbum, en Noorderslag 2013 als hun eerste grote showcase festival.

PLUS
De soms zwoele, soms extatische synthesizermuziek en dominerende lichtshow wordt goed ontvangen en Van der Velden toont zich een echte frontvrouw met wapperend haar en bewegingen die vloeiend geleid worden door de muziek. Uiteraard komen zowel singles ‘Loverst’ als ‘The River’ voorbij, maar het meest verrassend is de herinterpretatie van hun oudere werk. Alles wordt uit de kast getrokken: bassist Chris Mulder grijpt naar de synthesizers, de bas dreunt hard en Van der Veldens vocalen krijgen een extra bak galm. De show slaat aan en laat zien dat wij een band voor ons hebben die nog lang niet gestopt is met hun ontwikkeling.

MIN
De verlichting, en dan met name de twee grote lampen op de podiumvloer, laat bij de eerste rijen in het publiek de nodige zwarte vlekken achter op de ogen.

CONCLUSIE
Daily Bread laat hun sexy garage dance vallen, maar is juist nu seksier dan ooit tevoren. Niet alleen hebben zij verrassend nieuw werk uitgebracht en passen zij daarbij oud werk succesvol aan de nieuwe richting aan. Ook laten ze met hun slotnummer een voorproefje zien van wat de toekomst nog kan brengen.

CIJFER
8,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12